Το τμήμα ηλεκτρικής κινητικότητας της ABB θα εξαγοράσει την πλατφόρμα φόρτισης EV, Numocity, που δραστηριοποιείται στην Ινδία.

Σε πρώτο στάδιο, η ABB θα αυξήσει την συμμετοχή της στην Numocity στο 72%. Μέχρι το 2026, θα καταστεί μοναδικός ιδιοκτήτης. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η Numocity ιδρύθηκε το 2016, με έδρα τη Μπανγκαλόρ και συνεργάζεται με την ABB από το 2019, όταν η ελβετο-σουηδική πολυεθνική εξαγόρασε το 7% της εταιρείας, ως επιχειρηματικό κεφάλαιο. Η ABB δηλώνει πως η συμφωνία θα ενισχύσει τη θέση της στην ηλεκτρική κινητικότητα στην Ινδία και, στην συνέχεια, σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή – περιοχές-στόχους της Numocity.

Η πλατφόρμα της Numocity, που βασίζεται στο cloud, επιτρέπει στους καταναλωτές και τις εταιρείες διαχείρισης στόλων την χρήση φορτιστών και την εναλλαγή μπαταριών σε διανεμητική βάση. Οι σταθμοί εναλλαγής μπαταριών έχουν αποδειχθεί επιτυχείς σε ορισμένες ασιατικές χώρες, ειδικά για δίκυκλα και τρίκυκλα και πρόκειται να διατεθούν μαζικά σε όλη την Ινδία.

Προηγούμενο άρθροΗ ευρωπαϊκή έκδοση του Ora Funky Cat
Επόμενο άρθροΗ Mobinck επεκτείνεται στη Γερμανία