Όπως ανακοινώθηκε στο IAA στο Μόναχο, το Ora Funky Cat έρχεται στην Ευρώπη με επίσημα ανακοινωθείσες προδιαγραφές και τιμές.

Πεντάθυρο, μήκους 4,2 μέτρων, το κινέζικο EV μπορεί να θεωρηθεί αντίπαλος του VW ID.3, αλλά στην τιμή του Renault Zoe.

Ξεκινώντας πρώτα στις μεγάλες αγορές, το Funky Cat κάνει το ντεμπούτο του ως First Edition, πριν ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις το 2023. Είναι ένα ικανοποιητικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο πόλης, με ζάντες ελαφρού κράματος (18 ιντσών), δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης 10,25 ιντσών στην καμπίνα, κάμερα 360 μοιρών, ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto και ποιοτικά υλικά.

Η Ora, μάρκα της αυτοκινητοβιομηχανίας Great Wall Motors, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη σε θέματα ασφαλείας, παρέχοντας σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου, ενεργό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού και υποστήριξης κυκλοφοριακής συμφόρησης, προειδοποίηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση διασταύρωσης με πέδηση έκτακτης ανάγκης και αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης. Το αυτοκίνητο θα δέχεται ακόμα και ασύρματες ενημερώσεις.

Η πρώτη έκδοση διαθέτει μπαταρία ισχύος 48 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία 310 χλμ. Η Ora έχει εγκαταστήσει τριφασικό μετατροπέα, με δυνατότητα οικιακής φόρτισης στα 11 kW (15-80% σε 3-4 ώρες) μέσω βύσματος Τύπου 2. Η ταχυφόρτιση μπορεί να μειώσει την αναμονή σε περίπου 40 λεπτά, εάν ο σταθμός παρέχει μέγιστη ισχύ τουλάχιστον 80 kW.

Η εγγύηση για την συστοιχία μπαταριών είναι 8ετής ή 160.000 χιλιόμετρα, αλλά η Great Wall Motors προσφέρει επίσης αξιόλογη πενταετή εγγύηση οχήματος απεριόριστων χιλιομέτρων. Οι τιμές ξεκινούν από 30.495 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για τη Γερμανία, η τιμή δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Η Ora αποκαλεί το Cat, «Funky», στην υπόλοιπη Ευρώπη το αυτοκίνητο θα αποκαλείται απλώς Cat. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το φθινόπωρο.

Προηγούμενο άρθροΝέα Fiat Doblò και Ε-Doblò για τους επαγγελματίες
Επόμενο άρθροΗ ABB εξαγοράζει την εταιρεία παροχής φόρτισης Numocity