Η Hyundai Motor Company (HMC) επεκτείνει τις αρμοδιότητες José Muñoz, Προέδρου & COO της εταιρείας, εντάσσοντάς τον στο ΔΣ της.

Στο νέο του ρόλο, θα είναι υπεύθυνος βελτίωσης των επιδόσεων σε βασικές στρατηγικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Επίσης, ο José Muñoz θα προίσταται των παγκόσμιων προσλήψεων και της διαχείρισης και διατήρησης βασικών ταλέντων σε νέες τεχνολογικές δραστηριότητες. Για να επιταχύνει και να μεγιστοποιήσει την παγκόσμια λειτουργική απόδοση, θα ηγηθεί των παγκόσμιων πωλήσεων, υπηρεσιών και σχεδιασμού προϊόντων του Τομέα Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας.

Θα δημιουργήσει επίσης την νέα παγκόσμια Υπηρεσία Διαχείρισης και Διεύθυνσης Προϊόντων. Θα παραμείνει Πρόεδρος και CEO των Hyundai και Genesis Motor North America και Hyundai Motor America.

Ο κ. Muñoz θα είναι μέλος του ΔΣ της Motional, της κοινοπραξίας της εξειδικευμένης στην τεχνολογία αυτοκινήτων εταιρείας Aptiv και του Hyundai Motor Group, από τις 10 Μαΐου 2022. Θα καταστεί επίσης μέλος του ΔΣ της Hyundai Motor Company, μετά την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, τον Μάρτιο του 2023.

Από την ένταξή του στην Hyundai το 2019, ο κ. Muñoz αύξησε σημαντικά την κερδοφορία και το μερίδιο αγοράς της Hyundai και της Genesis. Πραγματοποίησε επί μήνες ρεκόρ πωλήσεων και κερδών και για τις δύο μάρκες, παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και την πανδημία COVID-19.

Πέτυχε δραστική ανάκαμψη των πωλήσεων, ενισχύοντας τις δραστηριότητες και τα δίκτυα αντιπροσώπων της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Η εστίασή του στις πωλήσεις, την κερδοφορία και την πρόσληψη ταλέντων βελτίωσε την συνολική ανταγωνιστικότητα της Hyundai και της Genesis.

“Ο Jose είναι αποδεδειγμένα ηγέτης και αναμένουμε ο διευρυμένος ρόλος του να ενισχύσει σημαντικά την παγκόσμια λειτουργική μας αριστεία”, δήλωσε ο Jaehoon Chang, Πρόεδρος και CEO της Hyundai Motor Company.

Θα εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα

Πριν την ένταξή του στη Hyundai, ο José Muñoz χρημάτισε Chief Performance Officer της Nissan Motor Corporation και Πρόεδρος της Nissan Κίνας και Βόρειας Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της 15ετούς θητείας του, πέτυχε σημαντική αύξηση κερδών και ρεκόρ πωλήσεων. Κάλυψε επίσης διάφορα διοικητικά καθήκοντα στην Toyota Motor Europe.

Ο κ. Muñoz, 56 ετών, Ισπανικής καταγωγής, διαθέτει διδακτορικό πυρηνικής μηχανικής του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης και Executive MBA του IE Business School της Μαδρίτης. Έχει επίσης ολοκληρώσει προγράμματα διοίκησης στελεχών στο Cranfield School of Management του Ηνωμένου Βασιλείου και του INSEAD Business School της Γαλλίας. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Προηγούμενο άρθροΗ Hertz σε συνεργασία με την Amazon Web Services
Επόμενο άρθροΗ ζήτηση για οχήματα χαμηλών εκπομπών ξεπερνά των ντίζελ