Η Hyundai και η Apple θα συνεργαστούν για ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters -που βασίστηκε σε δημοσίευμα της Korea IT News- οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας για την μελλοντική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το αρχικό δημοσίευμα της Korea IT News η συμφωνία ίσως να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τα αυτοκίνητα στο εργοστάσιο της Kia Motors στη Georgia, ή να επενδύσουν από κοινού σε ένα νέο εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την παραγωγή 100.000 οχημάτων γύρω στο 2024. Η πλήρης ετήσια παραγωγική ικανότητα του προτεινόμενου εργοστασίου ανέφερε πως θα είναι 400.000 οχήματα.

Μια νεότερη έκδοση της Korea IT News, έχει αφαιρέσει τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας και της δυναμικότητας παραγωγής , καθώς και το χρονικό πλαίσιο για την υπογραφή της συμφωνίας και το λανσάρισμα των πιλοτικών οχημάτων.

Καμία από τις δύο εταιρείες δεν επιβεβαίωσε την είδηση. «Η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά αυτές είναι πρώιμες και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε η σε επίσημη ανακοίνωση Hyundai. «Κατανοούμε ότι η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με μια ποικιλία παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor. Καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Hyundai Motor στο CNBC, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Η Apple βασίζεται στην πώληση premium υπολογιστών, τηλεφώνων και αξεσουάρ. Ωστόσο η φημολογία για αυτοκίνητο Apple είναι έντονη εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τίποτα δεν έχει προχωρήσει ακόμα. Το 2019 η Apple εξαγόρασε την εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Drive.ai, για να αποκτήσει τις μηχανολογικές της γνώσεις, προς ενίσχυση των δικών της προσπαθειών αυτόνομης οδήγησης.

Λίγο νωρίτερα η Apple προσέλαβε τον πρώην αρχιμηχανικό της Tesla, Doug Field. Αν τελικά σκοπεύει να προχωρήσει χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα E-GMP της Hyundai, θα φανεί σύντομα.

Hyundai και Apple πάντως, συνεργάζονται ήδη στον τομέα της συνδεσιμότητας με το CarPlay.

Προηγούμενο άρθροΗ Elke Temme στην Volkswagen Group Components
Επόμενο άρθροΗ EQS με MBUX Hyperscreen και τεχνητή νοημοσύνη