Habaniro exterior, concept car, Kia

Αποκαλύφθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το μοντέλο HabaNiro, της Kia, που διαθέτει εκπληκτικό σχεδιασμό με πόρτες πεταλούδας, κόκκινο καυτό εσωτερικό και τεχνολογία του μέλλοντος. Το HabaNiro είναι ένα αυτοκίνητο για όλα. Από τον βιομετρικό διακόπτη ανάφλεξης, μέχρι το παρμπρίζ με την επαυξημένη πραγματικότητα, είναι μια ματιά στο μέλλον όπως το βλέπει Kia.

Η Kia δήλωσε πως το HabaNiro είναι “ουσιαστικά ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλα… επιβατικό, crossover, SUV, υπερσύγχρονο εργαστήριο τεχνολογίας αιχμής και αυτοκίνητο περιπέτειας”.

Το μελλοντικό “αυτοκίνητο για όλα” της Kia πληροί όλες τις απαιτήσεις που θα μπορούσε να φαντασθεί ένας σύγχρονος καταναλωτής, ακόμα και μερικές που είναι ακόμα αδιανόητες. Το HabaNiro είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και τετρακίνητο, με αυτονομία επιπέδου 5, πόρτες πεταλούδα “και πιο προηγμένη τεχνολογία από αυτήν που βοήθησε να προσγειωθούν οι άνθρωποι στο φεγγάρι”, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα εξωτερικά στοιχεία περιλαμβάνουν μια μάσκα που μοιάζει με ρύγχος καρχαρία, με αλουμινένια “δόντια”, και οι τροχοί είναι τοποθετημένοι στα άκρα του αμαξώματος για διευρυμένη στήριξη. Το πιο σημαντικό ίσως είναι ο παλμός των φώτων πορείας ημέρας που υποδηλώνει την δυναμικότητα του HabaNiro – “Είμαι δυνατό”.

Στο εσωτερικό του διαθέτει μια οθόνη πολυμέσων κατά πλάτος του παρμπρίζ και τεχνητή νοημοσύνη για την ενεργοποίηση της οπίσθιας λειτουργίας βίντεο, ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού, ανέφερε η Kia. Όταν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα μερικής αυτόματης οδήγησης, το τιμόνι και το ταμπλό αναδιπλώνονται και μπορούν να προβληθούν ταινίες στην οθόνη προβολής του παρμπρίζ.

Κάποιοι ίσως σκεφθούν πως το HabaNiro concept δεν θα κατασκευαστεί ποτέ, αλλά η Kia στην ανακοίνωση, αναφέρεται στην παραγωγή των μοντέλων Stinger και Telluride που ξεκίνησαν επίσης ως concepts. Ωστόσο, οι πόρτες πεταλούδα του HabaNiro μπορεί να μη μπούν στην παραγωγή. “Ίσως όχι σήμερα, αλλά το μέλλον είναι ένα συναρπαστικό μέρος και η Kia είναι έτοιμη να οδηγήσει την αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτόν τον πικάντικο κόσμο των δυνατοτήτων”.

Προηγούμενο άρθροΑνοδικά κινούνται οι ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων
Επόμενο άρθροΟ Seokbin Brian Ko ξανά CEO της Hyundai Capital Europe