Λίγες μόνον εβδομάδες μετά το ντεμπούτο της έκδοσης coupe, η Porsche παρουσιάζει τη γενιά 992 της 911 Cabriolet στο αμερικανικό κοινό, στην έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ “NAIAS 2019” (North American International Auto Show) που πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 27 Ιανουαρίου. 

Το πρώτο cabriolet εμφανίστηκε το 1983 και μετά από όλα αυτά τα χρόνια, η 911 convertible της Porsche εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ίδια βασική αρχιτεκτονική και διατηρεί την soft-top οροφή της.

Η μετατροπή από coupe σε convertible απαιτεί μόνον 12 δευτερόλεπτα και μπορεί να γίνει με ταχύτητα έως 31 μίλια την ώρα (το προηγούμενο μοντέλο απαιτούσε 30 δευτερόλεπτα) ενώ μια ηλεκτρικά χειριζόμενη αεροτομή θα προστατεύει τα μαλλιά των επιβατών.

Ο κινητήρας του cabriolet είναι ίδιος με αυτόν της κλειστής έκδοσης, ένας εξακύλινδρος boxer κινητήρας twin turbo που αποδίδει 443 ίππους και ροπή 390 lb-ft (530 Nm) και συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Για πρώτη φορά σε μια 911 cabriolet, είναι διαθέσιμη η ανάρτηση Porsche PASM Sport Suspension, με πιο σκληρά ελατήρια, ράβδους ταλάντωσης και 10 mm χαμηλότερο ύψος.

Προηγούμενο άρθροCES 2019: Συμπεράσματα για την εξέλιξη της κινητικότητας
Επόμενο άρθροΓια τρίτη χρονιά η Mercedes-Benz πρώτη στα premium