Ο στόλος ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκίνητων νέας γενιάς που χρησιμοποιήθηκε στο Test Drive της LeasePlan Hellas στη Θεσσαλονίκη

Η LeasePlan Hellas, η κορυφαία εταιρεία Car-as-a-Service (παροχής αυτοκινήτου ως υπηρεσίας) υποστηρίζοντας τον ρόλο που έχουν οι εταιρείες στη διαμόρφωση του μέλλοντος της μετακίνησης στην ελληνική αγορά, διοργάνωσε το 3ο ειδικό Test Drive Event με ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα νέας γενιάς και το 1ο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στις 15 Μαΐου, 30 επιλεγμένοι εταιρικοί πελάτες, προσκεκλημένοι της LeasePlan Hellas, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας, για τα πλεονεκτήματα της χρήσης ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκίνητων στον στόλο των εταιρειών, τις προοπτικές που προσφέρουν, τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά καθώς και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

Ο Παράσχος Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής Πωλήσεων Βορείου Ελλάδος LeasePlan Hellas κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στη Θεσσαλονίκη

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν 12 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, σε μια ειδικά καθορισμένη διαδρομή συνολικά 150 χλμ. στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε σε όλους το γεγονός ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που οδήγησαν, κάλυψαν την απόσταση χωρίς πρόβλημα αυτονομίας. Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μία λύση, που για συγκεκριμένες χρήσεις, μπορεί από σήμερα να αποτελέσει μία προσιτή και πολύ αποδοτική επιλογή.

Η LeasePlan έχει δεσμευτεί να επιταχύνει τη διάδοση χρήσης οχημάτων νέας τεχνολογίας στους εταιρικούς στόλους, καθώς, παγκοσμίως σήμερα, περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα στους δρόμους ανήκουν σε εταιρείες. Οδηγούμενη από αυτή τη δέσμευση και με 1,8 εκατομμύρια οχήματα υπο διαχείριση, η εταιρεία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε κινητήρες άλλων μορφών ενέργειας, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2030 και την αντικατάσταση του στόλου οχημάτων των εργαζομένων της με ηλεκτρικά οχήματα ως το 2021.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas χρησιμοποιούν ήδη ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις επαγγελματικές τους μετακινήσεις, ενώ η εταιρεία έχει προχωρήσει στη δημιουργία σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα και μισθώσει τα πρώτα 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πάνω από 700 αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας.

Να σημειωθεί πως η LeasePlan δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2003 και είναι 100% θυγατρική της LeasePlan Corporation N.V. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, έχει διαγράψει δυναμική και σταθερά ανοδική πορεία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες λειτουργικής μίσθωσης και καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών. Σήμερα, διαχειρίζεται περισσότερα από 29.000 αυτοκίνητα στη χώρα μας. Αποστολή της εταιρείας είναι να κάνει τη διαχείριση του εταιρικού στόλου και τη μετακίνηση των οδηγών ευκολότερη παρέχοντας “any car, anytime, anywhere”.

Προηγούμενο άρθροΗ Addison Lee δοκιμάζει το Audi e-tron για το στόλο του Λονδίνου
Επόμενο άρθροΟλλανδός Mobility Manager of the Year ο Arno Veenman