Η ταχύτητα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις αποτέλεσε αντικείμενο δοκιμών στο Millbrook Proving Ground του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κοινοπραξία AutoAir, συνδυάζοντας ταχύτητα αυτοκινήτων και ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων και χρησιμοποιώντας τεχνολογία 5G, πραγματοποίησε δοκιμή για τη μετάδοση δεδομένων σε ταχέως κινούμενα οχήματα, με ταχύτητες 1Gbps.

Η δοκιμή της AutoAir σχεδιάστηκε για να αποδείξει την ανεξάρτητη δυνατότητα υποδομής 5G του Ηνωμένου Βασιλείου για συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα. Τα ταχέως κινούμενα αυτοκίνητα στην πίστα προέβαλαν επίσης ζωντανά 4K βίντεο σε μια οθόνη λεωφορείου που μετέφερε επισκέπτες.

Αυτή η μετάδοση δεδομένων υψηλής ταχύτητας θα είναι καθοριστικής σημασίας για να μπορέσουν οι μελλοντικές γενιές αυτόνομων οχημάτων να κατανοήσουν και να αντιδράσουν άμεσα στα δεδομένα που λαμβάνουν, σχετικά με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες καταστάσεις κυκλοφορίας και οδικών συνθηκών. Αυτή η δυνατότητα θα καθορίσει τόσο τη λειτουργικότητα των αυτόνομων αυτοκινήτων, όσο και την ασφάλειά τους.

Προηγούμενο άρθροTo Mitsubishi L200 στην έκθεση Agrothessaly 2019
Επόμενο άρθροΗ Ford σε δράσεις τελικής παράδοσης με την Gnewt