Η LeasePlan εξέδωσε με επιτυχία το πρώτο της Green Bond, ένα ομόλογο σταθερού επιτοκίου 5ετίας ύψους € 500 εκατομμυρίων. Συμμετείχαν περίπου 260 επενδυτές και το 64% της έκδοσης διατέθηκε σε Υπεύθυνους επενδυτές.

Το Green Bond εκδόθηκε για να υποστηρίξει τη στρατηγική βιωσιμότητας της LeasePlan, ώστε να επιτύχει μηδενικές εκπομπές για το σύνολο του στόλου της μέχρι το 2030. Τον Οκτώβριο του 2018, η ALD εξέδωσε ένα παρόμοιο Green Bond για να χρηματοδοτήσει την επέκταση του πράσινου στόλου της.

Ο Tex Gunning, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan, δήλωσε τα εξής: “Τα βιώσιμα μέσα χρηματοδότησης είναι καθοριστικά για την επιτάχυνση των πρωτοβουλιών που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με την έναρξη του Green Bond Framework της LeasePlan θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα και να επιταχύνουμε τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης”.

“Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και οι μεταφορές είναι ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές. Ως εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης, με 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα στο δρόμο, έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στηρίξουμε την ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου συστήματος μεταφορών. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία υγιέστερου περιβάλλοντος στις πόλεις μας, προωθώντας καθαρότερα οχήματα, με χαμηλές εκπομπές ρύπων και την απαραίτητη υποδομή για να καταστήσουμε αυτά τα αυτοκίνητα μια βιώσιμη επιλογή για τους πελάτες μας”.

Η LeasePlan, ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας EV100 του Climate Group, έχει μια στρατηγική τριών σημείων για τα EV:

  1. Βοηθώντας τους πελάτες να χρησιμοποιήσουν ηλεκτροκίνητα, προσφέροντας λύσεις πλήρους πακέτου EV
  2. Προσφέροντας συμβάσεις ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα. Η LeasePlan προσφέρει στους πελάτες της την ευκαιρία να αντισταθμίσουν όλες τις εκπομπές τους κατά τη μεταβατική περίοδο, μέσω συνεργασίας με την Land Life Company
  3. Μετατρέποντας σταδιακά τον στόλο των εργαζομένων στην LeasePlan σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, με στόχο να γίνουν πλήρως ηλεκτρικά έως το 2021.
Προηγούμενο άρθροΗ Audi παρουσιάζει το Q4 e-tron concept στη Γενεύη
Επόμενο άρθροH Magiq Doorz νέα διαφημιστική του κλάδου Yamaha της Μοτοδυναμικής