Ο Richard J. Kramer ανακοινώνει την ίδρυση της Goodyear Ventures

Στην CES 2020, η Goodyear Tire & Rubber Company ανακοίνωσε την ίδρυση της Goodyear Ventures, ένα σχήμα επενδυτικών κεφαλαίων, με 100 εκατομμύρια δολάρια να προορίζονται σε νέες επενδύσεις λύσεων κινητικότητας του μέλλοντος στα επόμενα 10 χρόνια.

Η Goodyear Ventures θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τις αναπτυσσόμενες σχέσεις της Goodyear με τις λύσεις κινητικότητας του μέλλοντος, δίνοντας έμφαση στη σύμπραξη και στην επένδυση σε start ups επιχειρήσεις, που έχουν κοινό όραμα για βιώσιμες, ασφαλείς και νέες εμπειρίες κινητικότητας, ώστε να διευκολύνουν την καθημερινή διασύνδεση των ανθρώπων.

Ο Richard J. Kramer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Goodyear δήλωσε: “Η Goodyear είναι μια εταιρεία κινητικότητας προσανατολισμένη στην τεχνολογία, η οποία αναζητά και συνεργάζεται με άλλους ηγέτες στο κλάδο της κινητικότητας, μεταξύ αυτών μικρές start up επιχειρήσεις αλλά και εταιρείες εδραιωμένες στον τομέα της κινητικότητας. Η Goodyear Ventures μεταφέρει την προσπάθεια αυτή σε ένα άλλο επίπεδο, με στόχο να εμπλακεί και να διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα μετακινούνται στο μέλλον”.

Η Goodyear Ventures θα επικεντρωθεί σε οκτώ θέματα που διαμορφώνουν την κινητικότητα. Συγκεκριμένα:

  • Ηλεκτρικές και αυτόνομες τεχνολογίες
  • Connected λύσεις κινητικότητας
  • Δημόσια κινητικότητα της νέας γενιάς
  • Κινητικότητα στην αερομεταφορά νέας γενιάς
  • Μελλοντική υποδομή μεταφορών
  • Μελλοντική συντήρηση και λειτουργείες
  • Αναδυόμενες τεχνολογίες
  • Νέα υλικά ελαστικών

Εκτός από την παροχή κεφαλαίου, οι εταιρείες που θα χρηματοδοτηθούν από την Goodyear Ventures θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να αναπτυχθούν μαζί με αυτήν, μέσω των εκτεταμένων πόρων τεχνολογίας και καινοτομίας, του τεράστιου δικτύου εξυπηρέτησης οχημάτων αλλά και της παγκόσμιας παρουσίας της στο τομέα της κατασκευής και ανάπτυξης προϊόντων.

H Goodyear είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ελαστικών στον κόσμο. Απασχολεί περίπου 64.000 άτομα και κατασκευάζει προϊόντα σε 48 εργοστάσια σε 22 χώρες ανά τον κόσμο. Διαθέτει δύο Κέντρα Καινοτομίας, στο Akron του Ohio και στην Colmar-Berg στο Λουξεμβούργο, όπου αναπτύσσονται προϊόντα τεχνολογίας αιχμής και υπηρεσίες που θέτουν πρότυπα τεχνολογίας και επιδόσεων για τη βιομηχανία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here