Η Volvo Buses υπέγραψε άλλη μια μεγάλη παραγγελία για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, αυτή τη φορά για το Malmö. Η Nobina παρήγγειλε 60 ηλεκτρικά λεωφορεία υψηλής χωρητικότητας τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία στο Malmö το επόμενο έτος.

“Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι λάβαμε άλλη μια σημαντική παραγγελία για ηλεκτρικά λεωφορεία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε λάβει παραγγελίες για 220 ηλεκτρικά λεωφορεία από δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας. Αυτό δείχνει πως τα ηλεκτρικά λεωφορεία αποτελούν ήδη μια βιώσιμη λύση για τις πόλεις που επιθυμούν δημόσιες μεταφορές με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα – λεωφορεία που συμβάλλουν σε συγκεκριμένες περιβαλλοντικές βελτιώσεις. Επιπλέον, η ηλεκτρική κινητικότητα δημιουργεί εντελώς νέες ευκαιρίες αστικού σχεδιασμού και βελτιώνει την ευελιξία στις πόλεις που θέλουν να φέρουν τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο κοντά στους χώρους όπου οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται”, δήλωσε ο Håkan Agnevall, Πρόεδρος της Volvo Buses.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία μεγάλης χωρητικότητας που παραγγέλθηκαν από την Nobina για το Malmö είναι σπονδυλωτά μοντέλα Volvo 7900 Electric, που λανσαρίστηκαν το φθινόπωρο του 2019. Μπορούν να μεταφέρουν έως 150 επιβάτες και είναι 80% πιο αποδοτικά από τα αντίστοιχα μοντέλα ντίζελ. Οι μπαταρίες τους μπορούν να φορτιστούν γρήγορα μέσω των σταθμών OppChargeTM που βρίσκονται στη διαδρομή των λεωφορείων ή μπορούν να φορτιστούν όταν τα λεωφορεία είναι στο χώρο του υποστέγου.

“Εφαρμόζουμε ένα σύστημα προοπτικής και μια ολιστική προσέγγιση, με έμφαση στην υψηλή αξιοπιστία, την αποδοτικότητα και το επίπεδο εξυπηρέτησης, τόσο των επιβατών όσο και των λεωφορείων. Έχουμε την ξεκάθαρη φιλοδοξία να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων λύσεων για πόλεις που επιθυμούν αθόρυβες δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς εκπομπές”, λέει ο Håkan Agnevall.

“Βιώνουμε μια γρήγορη αλλαγή των δημόσιων μεταφορών, κατά την οποία τα ηλεκτρικά λεωφορεία και η τεχνολογία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των επιβατών για αποτελεσματικές, άνετες και βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες. Τα ηλεκτρικά σπονδυλωτά λεωφορεία της Volvo και η υψηλή χωρητικότητα των μπαταριών ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και τις υψηλές απαιτήσεις για σύγχρονη και βιώσιμη κυκλοφορία λεωφορείων στο Malmö”, λέει ο Henrik Dagnäs, Διευθύνων Σύμβουλος της Nobina Sweden.

Η παράδοση των 60 ηλεκτρικών λεωφορείων θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2021 και το σύνολο θα παραδοθεί μέχρι τον Απρίλιο του ιδίου έτους. Θα εξυπηρετούν τις διαδρομές 5 και 7 του Malmö. Το Volvo 7900 Electric Articulated είναι κατασκευασμένο για να κινείται σε περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας με ιδιαίτερα αυστηρά πρότυπα θορύβου, εκπομπών καυσαερίων και ταχύτητας, για παράδειγμα σε ζώνες μηδενικών εκπομπών και στάσεις σε εσωτερικούς χώρους.

 

Προηγούμενο άρθροGoodyear Ventures για την κινητικότητα του μέλλοντος
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια πρεμιέρα για το Kia Sorento στην GIMS