Το Global Fleet Managers Club (GFMC) έχει γίνει η κύρια εκδήλωση για την συνάντηση των παγκόσμιων διαχειριστών στόλου και την αλληλοενημέρωσή τους σε ένα χαλαρό και ανεπίσημο περιβάλλον. Ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στο γεγονός ότι το GFMC δεν επιχορηγείται και το περιεχόμενο ορίζεται από την ίδια την ομάδα. Οι εταιρείες που εκπροσωπούνται στο Global Fleet Management Club διαθέτουν ή μισθώνουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα. Οι αποφάσεις της ομάδας επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού των στόλων.

Το Global Fleet Survey

Πάνω από 100 Fleet Managers, αντιπροσωπεύοντας περίπου 900.000 αυτοκίνητα, έλαβαν μέρος στο Global Fleet Survey. Το αποτέλεσμα της έρευνας διαμοιράστηκε στο GFMC και μερικά από τα σημαντικότερα σημεία ελήφθησαν υπόψη για να ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των μελών του. Ειδικότερα, η παγκοσμιοποίηση των στρατηγικών στόλου επελέγη από το κοινό ως μια από τις βασικές τάσεις.

Ένα άλλο θέμα της συζήτησης είναι η μεταστροφή – ή όχι – από τις προμήθειες στο HR. Φαίνεται πως σε μεγαλύτερους οργανισμούς, το HR επιστρέφει στη διαχείριση του στόλου. Επιπλέον, το GFMC αναρωτήθηκε ποια θα είναι η μελλοντική θέση του Fleet: Προμήθειες, HR ή κάτι εντελώς διαφορετικό;

Το Smart Mobility Institute

Το Smart Mobility Institute (SMI) είναι το άμεσο αποτέλεσμα των φιλοδοξιών του GFMC, μιας δεξαμενής σκέψης για την προσέγγιση της κινητικότητας και των μελλοντικών στόλων. Εν τω μεταξύ, οργανώθηκαν δύο επιτυχημένες συνεδριάσεις του SMI. Η πρώτη αποσκοπούσε στην ανάλυση της έννοιας της “έξυπνης κινητικότητας” και η δεύτερη στον καθορισμό του σωστού ακροατηρίου.

Το GFMC υπογράμμισε πως ένα σημαντικό μέρος του ρόλου του SMI είναι να φέρει σε επαφή την αλυσίδα εφοδιασμού με την κοινότητα των πελατών για την βελτίωση μιας επιχειρηματικής προσφοράς.

Το Fleet Latam Conference

Η πιο εντυπωσιακή ανατροφοδότηση από τους διαχειριστές στόλου που εδρεύουν στη Λατινική Αμερική αφορά στην ανάγκη για μια εκπαιδευτική πλατφόρμα. Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του Fleet Latam Conference το 2019 στο Μεξικό, υπήρξε προθυμία της τοπικής κοινότητας στόλου να αντλήσει εμπειρίες από πιο έμπειρους επαγγελματίες.

Παγκόσμια στρατηγική, μια μαρτυρία

Ο John Dmochowsky, Global Fleet Manager της Mondelez, εξήγησε πώς προσέγγισε το θέμα της παγκοσμιοποίησης. “Όλα ξεκινούν με τη διακυβέρνηση”, δήλωσε. “Ο στόλος, στη Mondelez, δεν αφορά στις προμήθειες ή το HR, αλλά εμπλέκεται και με τις δύο ως ανεξάρτητη λειτουργία”. Η APAC (περιοχή Ασίας-Ειρηνικού) αποτελεί μια άλλη εστία δραστηριότητας για τον J. Dmochowsky. Διενεργεί τακτικά διαλειτουργικά workshops με τις ομάδες του και τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ασία και υπενθύμισε στο GFMC την ποικιλομορφία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής αυτής. Ή, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος: “Πρέπει να ανέβεις στο αεροπλάνο!”

Ανακοίνωση για το Global Fleet Summit APAC 2020

Επεκτείνοντας την παράδοση παροχής υψηλής αξίας υπό μορφή συνεδρίου, το Global Fleet θα πραγματοποιήσει το πρώτο Summit στη Σιγκαπούρη τον Απρίλιο του 2020. Τα μέλη του GFMC θα προσκληθούν σε ένα νέο συμβούλιο APAC, το οποίο θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ενθάρρυνση του APAC Summit.

Συνέχιση της επιτυχίας του GFMC

Η ατζέντα για το 2020, η οποία μοιράζεται με το Global Fleet Management Club, περιλαμβάνει μια ποικιλία πρωτοβουλιών όπως το Connected Fleets Conference, το Smart Mobility Institute, το Global Fleet Summit και το Συνέδριο … Το δίκτυο του GFMC εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κινητήριες δυνάμεις αυτών των πρωτοβουλιών.

 

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφόρησε το 3o τεύχος του FLEET BUSINESS
Επόμενο άρθροH στρατηγική στόλου στο IFMI Masterclass