Το 2021, το Future Forum by BMW Welt θα διερευνήσει τα μεγάλα θέματα του μέλλοντος. Διανύοντας ήδη την τρίτη χρονιά του, οι συμμετέχοντες θα μπορούν για μία ακόμα φορά να απολαύσουν συναρπαστικές ψηφιακές live εκδηλώσεις και συζητήσεις με κορυφαίους ομιλητές.

Από τον Οκτώβριο του 2019, το Future Forum by BMW Welt αποτελεί μία προηγμένη πλατφόρμα που προσκαλεί ειδικούς από διαφορετικούς κλάδους και άτομα με επιρροή και καινοτόμο πνεύμα να μοιραστούν τα οράματά τους για το μέλλον. Είναι μία πηγή έμπνευσης και προάγει ενεργά συζητήσεις για όλα τα θέματα του αύριο. Σύμφωνα με το μότο explore the future. Get inspired. Join the conversation. (Διερευνήστε το μέλλον. Εμπνευστείτε, Συμμετέχετε στη συζήτηση).

Το 2021, το Future Forum by BMW Welt θα εστιάσει σε ψηφιακές και υβριδικές παρουσιάσεις, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να έχουν πρόσβαση σε βασικά θέματα και ομάδες συζήτησης καθώς και σε νέες ιδέες, φιλοσοφίες και τεχνολογίες που μπορεί να επηρεάσουν τη μελλοντική ζωή. Αυτό σημαίνει ότι το FUTURE FORUM by BMW Welt διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Στη δική του, ψηφιακή σειρά εκδηλώσεων, το Future Forum by BMW Welt θα αφιερώσει τη φετινή χρονιά στη βιωσιμότητα σε όλες τις πτυχές της. Θα συνεχίσει τη συνεργασία με το 1E9 think tank, και παράλληλα θα ξεκινήσει μία συναρπαστική και εμψυχωτική σειρά εκδηλώσεων με το 2b AHEAD ThinkTank. Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται ζωντανά (live streams) με δωρεάν πρόσβαση από το future Forum website και τη σελίδα του BMW Welt & BMW Museum στο facebook.

Η βιωσιμότητα σε όλες τις πτυχές της – σειρά ψηφιακών εκδηλώσεων για τη φετινή χρονιά.

Πώς οι κοινωνίες θα γίνουν δίκαιες και πιο κοινωνικές; Μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας; Πώς μπορούμε να χτίσουμε βιώσιμες οικονομίες; Και τι ζωτικό ρόλο διαδραματίζει η βιωσιμότητα σε αυτό; Στο δικό του πακέτο παρουσιάσεων, το Future Forum by BMW Welt θα αφιερώσει τη φετινή χρονιά στις οικονομικές, κοινωνικές και οικολογικές πτυχές της βιωσιμότητας. Κάθε ενότητα αποτελείται από δύο έως τρεις 30λεπτες ψηφιακές συναντήσεις, με επιδραστικούς καλεσμένους που εμβαθύνουν σε κάθε θέμα και ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στις συζητήσεις. Πρώτες είναι τρεις παρουσιάσεις με θέμα τις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – “Clean & Renewable Energies.” όπου θα διερευνηθούν οι καινοτομίες για την ενεργειακή επανάσταση, το πράσινο υδρογόνο και ευφυή συστήματα ενέργειας. Η σειρά θα ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου, 2021 με ένα live stream με θέμα ‘Τεχνολογίες Φιλικές προς το Κλίμα & Νεοφυείς Επιχειρήσεις που Φέρνουν την Επανάσταση στη Βιομηχανία’ (Climate-Effective Technologies – Start-Ups Revolutionizing the Industry). Αμέσως μετά, στις 10 Φεβρουαρίου, ακολουθεί η παρουσίαση ‘Το Πράσινο Υδρογόνο – Το Καύσιμο του Μέλλοντος;’  (Green Hydrogen – the Fuel of the Future?). Η σειρά ολοκληρώνεται στις 11 Φεβρουαρίου με την παρουσίαση ‘Έξυπνη Ενέργεια – Η Ανάγκη για Έξυπνα Ενεργειακά Δίκτυα’ – (Smart Energy – the Need for Intelligent Energy Grids). Όλες οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται στις 5:00 μ.μ. (τοπική ώρα Ελλάδος) και θα μεταδίδονται ζωντανά από το Future Forum website και τη σελίδα του BMW Welt & BMW Museum στο Facebook.

Το μέλλον μας το 2115 – σε συνεργασία με το ινστιτούτο 2b AHEAD ThinkTank

Το 2b AHEAD, νέος συνεργάτης του Future Forum by BMW Welt, θα διερευνήσει το ‘Πώς θα είναι το  μέλλον μας σε 100 χρόνια;’ σε έξι συναρπαστικές εκδηλώσεις το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Οι παρουσιάσεις με τίτλο ‘+100: Τα Επόμενα Βήματα για το Ανθρώπινο Είδος’ – (+100: Next Steps for Humankind) βασίζονται στα ενδιάμεσα αποτελέσματα της πιο φιλόδοξης μακροπρόθεσμης έρευνας στη μελλοντολογία της Γερμανίας, ‘Die Zukunft deiner Kinder’ (Το μέλλον των παιδιών σας). Βασίζεται στις προβλέψεις 500 κορυφαίων ειδικών από το χώρο της τεχνολογίας, της πολιτικής και των επιχειρήσεων και ασχολείται με νέες καινοτομίες και μελλοντικές τάσεις μέχρι το 2115.

Ο διευθυντής, συγγραφέας και δάσκαλος του 2b AHEAD, Sven Gábor Jánszky, θα διοργανώσει και τις έξι εκδηλώσεις. Ο τίτλος του πρώτου επεισοδίου της σειράς θα είναι ‘100: Γενιά Αθάνατη’ – (+100: Generation Immortal) που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαρτίου, 2021, ώρα 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα Ελλάδος). Θα μεταφέρει τους συμμετέχοντες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, ακολουθώντας πέντε παιδιά της γενιάς “generation immortal” μέχρι τις χρονιές 2048, 2051, 2069, 2100 και 2114.

“Reclaim the Future!” 2.0: πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τη καθημερινότητά μας – σε συνεργασία με το 1 E 9

Το 2021, η επιτυχημένη σειρά ‘Ανάκτηση του Μέλλοντος!’ – (Reclaim the Future!) θα συνεχίσει να αποτελεί μία σημαντική ενότητα στο Future Forum. Κατά τη διάρκεια επτά συνολικών συναντήσεων, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη (AI), ηλεκτροκίνηση (e-mobility), αποκέντρωση, Internet of Things – IoT, εικονική πραγματικότητα (VR), βιοτεχνολογία (biotech) και διαστημικά ταξίδια.

Η σειρά απευθύνεται ειδικά σε άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, προγραμματιστές, οραματιστές και όσους ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα. Η επιτυχημένη σειρά με τίτλο ‘Ανάκτηση του Μέλλοντος: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Μεγάλα Δεδομένα Διαμορφώνουν την Υγειονομική Περίθαλψη του Αύριο’ (Reclaim the Future: How AI and Big Data are Shaping the Healthcare of Tomorrow) θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου 25, 2021 στις 5:00 μ.μ. (τοπική ώρα Ελλάδος). Ειδικοί θα μελετήσουν επαναστατικές χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και θα διερευνήσουν τις προκλήσεις για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων. Η συνέχιση της καρποφόρας σειράς “Reclaim the Future!” το 2021 σημαίνει επίσης τη συνέχιση τη επιτυχημένης συνεργασίας με το 1E9. Ένα εργαστήριο ιδεών με δική του κοινότητα, ψηφιακό περιοδικό και εκδηλώσεις γίνεται ‘σπίτι’ για ανθρώπους αισιόδοξους για το μέλλον. Προσφέρει σε όλους όσους διψούν για γνώση ένα χώρο που μπορεί να αποτελέσει κέντρο εξελίξεων για εποικοδομητικές συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών.

Δείτε εδώ προηγούμενες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις. Δείτε εδώ πληροφορίες για τις προσεχείς εκδηλώσεις και το Future Forum by BMW Welt.

Προσεχείς εκδηλώσεις του Future Forum by BMW Welt (Live streams):

Clean and Renewable Energies – σειρά για τη βιωσιμότητα.

  • Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021, 17:00 (ώρα Ελλάδος): “Climate-Effective Technologies – Start-Ups Revolutionizing the Industry.”
  • Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021, 17:00 (ώρα Ελλάδος): “Green Hydrogen – The Fuel of the Future?”
  • Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2021, 17:00 (ώρα Ελλάδος): “Smart Energy – The Need for Intelligent Energy Grids.”

Reclaim the Future! – σε συνεργασία με το 1 E 9.

  • Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021, 17:00 (ώρα Ελλάδος): “Reclaim the Future: How AI and Big Data are Shaping the Healthcare of Tomorrow.”

+100: Next Steps for Humankind – σε συνεργασία με το 2b AHEAD

  • Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021, 18:00 (ώρα Ελλάδος): “+100: Generation immortal.”

Πρόσβαση δωρεάν από το BMW Welt & BMW Museum Facebook page ή από το https://www.bmw-welt.com/en/experience/exhibitions/future-forum.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here