Σε συνεργασία με την Engie EPS, η Stellantis δημιούργησε την Free2Move eSolutions, ένα νέο οργανισμό με στόχο την ταχύτερη και με ομαλότερο τρόπο μετάβαση στην εποχή της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης.

Η Free2Move eSolutions, αποτελεί έναν νέο οργανισμό που δημιουργήθηκε από τη Stellantis και την Engie EPS. Στόχος είναι η ανάπτυξη σειράς πρωτοβουλιών, υπηρεσιών και λύσεων που θα βοηθήσουν τόσο τους ιδιώτες, όσο και τις εταιρείες να απολαύσουν τα οφέλη της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης. Επικεφαλής του νέου εταιρικού σχήματος είναι ο Carlalberto Guglielminotti (από την Engie EPS και Young Global Leader 2020 του World Economic Forum) και ο Roberto Di Stefano από την Stellantis.

Από τις εγκαταστάσεις φόρτιση V2G (vehicle-to-grid) στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο, οι κ. Guglielminotti και Di Stefano ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας της νέας εταιρείας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά δραστηριοτήτων και λύσεων. Από το έξυπνο σύστημα εύκολης οικιακής φόρτισης easyWallbox, μέχρι τα προηγμένα και με υψηλές δυνατότητες διασύνδεσης eProWallbox και ePublic, παρέχεται μια πλήρης γκάμα προϊόντων που δίνουν λύση στη διαδικασία της φόρτισης, ιδιωτικής και δημόσιας. Παράλληλα ο συνδυασμός καινοτόμων τεχνολογιών και έξυπνων ιδεών, δίνει τη δυνατότητα φόρτισης σε πολύ χαμηλούς χρόνους, αλλά και την αξιοποίηση των παλαιών μπαταριών με ένα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, όπως για παράδειγμα η δημιουργία δικτύων V2G για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα για τα ΜΜΜ, το ePost CityWay αποτελεί μια πατενταρισμένη λύση ταχείας φόρτισης που αξιοποιεί την ήδη υπάρχουσα υποδομή των τρόλεϊ και τραμ που κινούνται στις πόλεις.

Κατά την παρουσίαση της νέας εταιρείας, ο Carlalberto Guglielminotti δήλωσε: «Η Free2Move eSolutions αποτελεί το σημείο συνάντησης μεταξύ του ενεργειακού τομέα και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συνδυάζοντας την εμπειρία της Engie EPS, ενός ηγέτη στις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας, με εκείνη μιας κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι η Stellantis, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις τεχνολογικές προκλήσεις και να κάνουμε εύκολη και πρακτική την ηλεκτρική αυτοκίνηση, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να ζουν και να κινούνται σε αρμονία με τον πλανήτη».

Από την πλευρά του, ο Roberto Di Stefano συμπλήρωσε: «Η Free2Move eSolutions δεν στοχεύει να αποτελεί απλώς έναν συμβατικό προμηθευτή υπηρεσιών. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε κάτι πολύ περισσότερο. Να επιταχύνουμε την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και να αποτελέσουμε τον ηγέτη σε αυτό τον τομέα, βρισκόμενοι πάντα σε στενή επαφή με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα για τις ανάγκες τους».

Η Free2Move eSolutions δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο αναπτύσσοντας πρωτοποριακές, αλλά παράλληλα προσιτές λύσεις, απλοποιώντας και κάνοντας πιο εύκολη και πρακτική τη μετάβαση στη βιώσιμη αυτοκίνηση.

 

Προηγούμενο άρθροΝέος επικεφαλής Marketing & Communications Alfa Romeo
Επόμενο άρθροΈρχεται το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here