Η LG Electronics Inc. παρουσίασε στο 2024 EV Trend Korea τις λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που μπορούν να εγκατασταθούν σε κατοικίες, εμπορικούς χώρους και σταθμούς φόρτισης[1].

Από την στιγμή που εισήλθε στην αγορά φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) πέρυσι, είναι η πρώτη φορά που η νοτιοκορεατική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών εκθέτει ολόκληρη τη σειρά των φορτιστών EV: έναν φορτιστή 7 κιλοβάτ (kW) και δύο τύπους γρήγορων φορτιστών με ισχύ 100 kW και 200 kW.

Για την τριήμερη έκθεση EV, η LG Electronics άνοιξε ένα εκθεσιακό περίπτερο 180 τετραγωνικών μέτρων με ιδέες σχεδιασμού για: κατοικία, εμπορικούς χώρους και σταθμούς φόρτισης.

Ο φορτιστής 7kW που προσφέρεται για οικιακή χρήση μπορεί να τοποθετηθεί σε βάση ή σε τοίχο.

Η οθόνη 24 ιντσών που είναι τοποθετημένη στους φορτιστές 100kW και 200kW εμφανίζει την κατάσταση φόρτισης και μπορεί να προβάλλει διαφημίσεις για διάφορα θέματα, όπως προωθητικές εκδηλώσεις.

Δεδομένης της υψηλής ανθεκτικότητας των φορτιστών, εξασφαλίζεται σταθερή φόρτιση ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες, όπως σε -25℃ ή 40℃.

Η γνωστή εταιρεία έχει εισέλθει στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών αυτοκινήτων και στοχεύει να μετατραπεί σε μια εταιρεία βασισμένη σε πλατφόρμες τεχνολογίας μέχρι το 2030.

Πέρυσι η LG Electronics ξεκίνησε την παραγωγή φορτιστών EV. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, άνοιξε το πρώτο εκτός Ν. Κορέας εργοστάσιο φορτιστών EV στο Fort Worth του Τέξας με ετήσια παραγωγική ικανότητα άνω των 10.000 φορτιστών.

Για να ενισχύσει την υπηρεσία φορτιστών EV, η εταιρεία έχει υπερδιπλασιάσει το προσωπικό του κλάδου εξυπηρέτησης πελατών της Hiteleservice Co. και έχει επεκτείνει το ωράριό της αργά το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της LG Electronics, Cho Joo-wan, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει ετήσιες πωλήσεις 100 τρισεκατομμυρίων γουόν (75 δισεκατομμυρίων δολαρίων) έως το 2030, από 84,28 τρισεκατομμύρια γουόν το 2023, τα υψηλότερα ετήσια έσοδα όλων των εποχών.

[1] Το άρθρο επιμελήθηκε η Ye-Rin Choi 

Προηγούμενο άρθροΗ bp απλοποιεί την οργανωτική της δομή
Επόμενο άρθροContinental: στην κορυφή ευρωπαϊκών test ελαστικών