Η bp απλοποιεί την οργανωτική της δομή
William Lin (αριστερά), Emeka Emembolu

Η bp απλοποιεί την οργανωτική της δομή, υλοποιώντας τις προτεραιότητες που έθεσε τον Φεβρουάριο του 2024 για να αυξήσει την αξία της.

Η bp θα συνεχίσει να διαθέτει τρεις επιχειρησιακούς τομείς – παραγωγή και εκμετάλλευση, φυσικό αέριο & ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και πελάτες & προϊόντα – που θα εξυπηρετούνται από το εμπόριο και την ναυτιλία. Οι υπάρχουσες περιφέρειες, εταιρείες και οργάνωση λύσεων θα ενσωματωθούν και η bp θα υποστηρίζεται πλέον από πέντε λειτουργίες: οικονομικά, τεχνολογία, στρατηγική, βιωσιμότητα και επιχειρήσεις, άνθρωποι & κουλτούρα και νομικές υποθέσεις. Οι αλλαγές αυτές θα περιορίσουν την πολυπλοκότητα των επικαλύψεων και των αναφορών. Η εκτελεστική ομάδα της bp θα μειωθεί στα δέκα μέλη και η δομή χρηματοοικονομικής αναφοράς θα παραμείνει αμετάβλητη.

Ο William Lin, ο οποίος ήταν επικεφαλής περιφερειών, εταιρειών και λύσεων, θα ηγείται της δραστηριότητας φυσικού αερίου και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, διαδεχόμενος την Anja-Isabel Dotzenrath που αποσύρεται. Ο Emeka Emembolu θα αναλάβει επικεφαλής τεχνολογικών λειτουργιών της bp, αντικαθιστώντας την Leigh-Ann Russell, που θα συνεχίσει την καριέρα της εκτός bp.

Ο Murray Auchincloss, CEO της bp, ανέφερε: «Όπως δήλωσα τον Φεβρουάριο, ο μετασχηματισμός της bp από Διεθνής Πετρελαϊκή Εταιρεία σε Ολοκληρωμένη Ενεργειακή Εταιρεία παραμένει αμετάβλητος – και πρέπει να καταστούμε απλούστερη, πιο εστιασμένη και μεγαλύτερης αξίας εταιρεία. Αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν, μειώνοντας την πολυπλοκότητα, επιτρέποντας στην ομάδα μας να επικεντρωθεί στις προτεραιότητές μας και στην αύξηση της αξίας της bp.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • BP
Προηγούμενο άρθροΗ νέα BMW X3 σε δοκιμές δυναμικής οδήγησης
Επόμενο άρθροΦορτιστές LG Electronics για διάφορους χώρους