Η Ford Motor Company ανακοίνωσε πως η απόδοσή της το τρίτο τρίμηνο του 2019 καταδεικνύει πρόοδο στην αυτοκινητοβιομηχανία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας και ισχυρά αποτελέσματα από την Ford Credit.

Ταυτοχρόνως, η εταιρεία έκανε περαιτέρω βήματα στο τρίτο τρίμηνο για να αποβεί ακόμα πιο έτοιμη και πελατοκεντρική εν όψει της αναμενόμενης μακροπρόθεσμης αλλαγής του κλάδου.

Τα ανακοινωθέντα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο είναι 37 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 2% από το προηγούμενο έτος, κυρίως ως αποτέλεσμα των συναλλαγματικών διαφορών. Τα καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο ανέρχονται στα 425 εκατ. δολάρια. Η μείωση των κερδών ανά μετοχή στα 11 σεντς οφείλεται κατά κύριο λόγο στις χρεώσεις ειδικών στοιχείων που σχετίζονται με τον στρατηγικό εταιρικό ανασχεδιασμό. Τα ειδικά στοιχεία στο τρίτο τρίμηνο περιελάμβαναν χρεώσεις που σχετίζονταν με την προτεινόμενη δημιουργία κοινοπραξίας στην Ινδία με την Mahindra & Mahindra. Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν στα 4,7 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 9%.

Το EBIT στο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 8% στα 1,8 δισ. δολάρια. Τα υψηλότερα λειτουργικά αποτελέσματα οφείλονται σε κέρδη από επενδύσεις. Βελτιώθηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα και η Ford Credit σημείωσε άλλη μια ισχυρή απόδοση. Τα κέρδη ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 34 σεντς.

Το EBIT από την αυτοκινητοβιομηχανία της Ford για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους αυξήθηκε κατά 10%.

“Ο παγκόσμιος ανασχεδιασμός μας αφορά στις επιλογές για τον μετασχηματισμό της οργάνωσής μας, ώστε να γίνει η πιο αξιόπιστη εταιρεία στον κόσμο και ένας ξεκάθαρος ηγέτης σε μια εποχή γρήγορων αλλαγών”, δήλωσε ο Jim Hackett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Company. “Γινόμαστε ισχυρότεροι σήμερα και έχουμε περισσότερη δουλειά μπροστά μας”.

Η έντονη παγκόσμια ανάπτυξη νέων οχημάτων με επίκεντρο τον πελάτη περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη ανανέωση της γκάμας της Βόρειας Αμερικής. Η εταιρεία προβλέπει πως το EBIT θα διαμορφωθεί σε ετήσια βάση μεταξύ 6,5 και 7,0 δισ. δολαρίων.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Nikola Vuckovic Global Market & Fleet Safety Manager στην PMI
Επόμενο άρθροΗ ALD ανακοινώνει δύο νέες λύσεις στη Γαλλία