Από αριστερά: Jörg Hofmeister (Επικεφαλής Φόρτισης & Ενέργειας της Ford Model e Ευρώπης), Ruud Maat (Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Allego στην ΕΕ), Martin Sander (Γενικός Διευθυντής Ford Model e Ευρώπης), Harold Langenberg (Παγκόσμιος Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Allego)

Οι Ford και Allego συνεργάζονται για τον εξοπλισμό του ευρωπαϊκού δικτύου αντιπροσωπειών με συστήματα υπερταχείας φόρτισης.

Η Ford και η Allego, κορυφαίο πανευρωπαϊκό δημόσιο δίκτυο ταχείας και υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία παροχής υποδομής υπερταχείας φόρτισης σε εκατοντάδες αντιπροσωπείες της Ford σε όλη την Ευρώπη.

Η νέα συνεργασία θα επεκτείνει περαιτέρω τις πρακτικές και αξιόπιστες λύσεις φόρτισης για τους πελάτες των ηλεκτρικών οχημάτων Ford, συμπεριλαμβανομένου του νέου ηλεκτρικού Explorer, καθώς η αμερικανική μάρκα επιδιώκει την διάθεση αμιγώς ηλεκτρικής γκάμας επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2035 .

Οι πελάτες μπορούν ήδη να παραγγείλουν το crossover Explorer, το πρώτο επιβατικό EV της Ford που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη.

Παρέχοντας φόρτιση έως και 400 kW, οι σταθμοί υπερταχείας φόρτισης Allego στις αντιπροσωπείες της Ford θα είναι προσβάσιμοι στους οδηγούς EV καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο και συμβατοί με οχήματα φόρτισης DC, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

Οι πελάτες της Ford θα χαίρουν προνομιακών τιμών με την κάρτα FordPass Charging Card, την εφαρμογή FordPass ή Plug & Charge και οι άλλοι οδηγοί θα μπορούν να πληρώσουν με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

«Η Ford πιστεύει ότι η υποδομή φόρτισης είναι ένα από τα κλειδιά για να αποκτήσουν οι καταναλωτές εμπιστοσύνη ώστε να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση. Η νέα μας συνεργασία με την Allego θα καταστήσει την εμπειρία φόρτισης ταχύτερη και πρακτικότερη για τους πελάτες μας και θα ενθαρρύνει τους οδηγούς να αναλογιστούν τα οφέλη των μηδενικών εκπομπών ρύπων οδηγώντας οχήματα όπως το νέο ηλεκτρικό μας Explorer», δήλωσε ο Joerg Hofmeister, Επικεφαλής Φόρτισης & Ενέργειας της Ford Model e Ευρώπης.

«Η Allego συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της για να καλύψει τη ζήτηση των περισσότερων EV που κυκλοφορούν. Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford αυξάνουν την παραγωγή μεγαλύτερης ποικιλίας EV, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά μεταβαίνει πλήρως στα ηλεκτρικά. Εξοπλίζοντας τις αντιπροσωπείες Ford με την τεχνολογία υπερταχείας φόρτισης της Allego, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα καταστεί ευκολότερη και πιο προσιτή στους οδηγούς όλης της Ευρώπης», δήλωσε ο Mathieu Bonnet, CEO της Allego.

«Οι νέοι σταθμοί φόρτισης υψηλής ισχύος θα συμπεριληφθούν στο BlueOval Charge Network – τη δημόσια υπηρεσία φόρτισης της Ford – που επιτρέπει στους οδηγούς πρόσβαση και πληρωμή σε περισσότερα από 600.000 σημεία φόρτισης3 στην Ευρώπη. Το βασικό πλεονέκτημα για τους πελάτες της Ford θα είναι η τεχνολογία Plug & Charge των σταθμών φόρτισης Allego, που παρέχει γρήγορη και ασφαλή φόρτιση χωρίς να απαιτείται εφαρμογή ή κάρτα RFID», δήλωσε ο Oliver Adrian, Διευθυντής Στρατηγικής Φόρτισης & Ενέργειας και Go-to Market της Ford Model e Ευρώπης.

 

Προηγούμενο άρθροΤο νέο MINI Cooper S σε έκδοση Classic
Επόμενο άρθροArval: Βαρόμετρο Στόλου και Κινητικότητας 2024