Το CMA CGM Group προσχώρησε στην Flexis SAS που ιδρύθηκε στις 22 Μαρτίου 2024 από το Renault Group και το Volvo Group για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών βαν.

  • Το CMA CGM Group συνεισφέρει και με εξαγορά μεριδίου 10% στη Flexis SAS και θα επενδύσει έως και 120 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2026.
  • Το Renault Group και το Volvo Group θα κατέχουν μερίδια 45% αντιστοίχως και σχεδιάζουν να επενδύσουν 300 εκατομμύρια ευρώ έκαστο την επόμενη τριετία.
  • Ο Philippe Divry αναλαμβάνει CEO της νέας εταιρείας και ο Krishnan Sundararajan, COO.
  • Η Flexis SAS θα εδρεύει στη Γαλλία και τα αμιγώς ηλεκτρικά βαν συνδεδεμένης ηλεκτρικής πλατφόρμας θα παράγονται στο εργοστάσιο Sandouville του Renault Group στη Γαλλία.

Η CMA CGM, μέσω της PULSE, του ενεργειακού της ταμείου, απέκτησε το 10% των μετοχών της Flexis SAS και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για στρατηγική επένδυση ύψους έως 120 εκατ. ευρώ έως το 2026.

Το Volvo Group και το Renault Group, που κατέχουν έκαστος μερίδιο 45% στη Flexis SAS, σχεδιάζουν να επενδύσουν αντίστοιχα 300 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Συνασπισμός τριών πρωταθλητών αντίστοιχων κλάδων

Δημιουργούνται νέες προσδοκίες για ηλεκτρικά βαν, καθώς οι επαγγελματίες πελάτες αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις από την κλιματική αλλαγή και τους κανονισμούς CO2, την ώρα που ανθούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα logistics. Η ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών βαν προβλέπεται να αυξάνεται κατά 40% ετησίως έως το 2030.

Για την αντιμετώπισή της, το Volvo Group, το Renault Group και το CMA CGM Group ιδρύουν την Flexis SAS, για να ηγηθεί της απανθρακοποίησης των τομέων μεταφορών και logistics. Η Flexis συνδυάζει τη βιομηχανική τεχνογνωσία κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκόσμιας κλάσης και την τεχνογνωσία της κορυφαίας εταιρείας logistics.

Οι τρεις εταιρείες είναι κορυφαίες σε:

  • Ηλεκτρικά οχήματα και λογισμικό, καθώς και κατασκευή LCV το Renault Group
  • Λύσεις μεταφορών με εξατομικευμένες υπηρεσίες, χρόνους λειτουργίας και παραγωγικότητας το Volvo Group
  • Logistics, κυρίως για την αυτοκινητοβιομηχανία και πρωτοορία στην απανθρακοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού το CMA CGM Group

Νέα γενιά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων κατασκευασμένων στη Γαλλία

Τα οχήματα θα κατασκευαστούν με την νέα αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα LCV skateboard υψηλής αρθρωτής προσαρμογής σε διαφορετικούς τύπους αμαξώματος, με ανταγωνιστικό κόστος και σημαντικές εξελίξεις στις απαιτήσεις ασφαλείας.

Υιοθετώντας τη νέα συνδεδεμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα, το όχημα θα διαθέτει ιδιαίτερες δυνατότητες καταγραφής της δραστηριότητας παράδοσης και επιχειρηματικής απόδοσης, μειώνοντας έως και κατά 30% το κόστος χρήσης των εταιρειών εφοδιαστικής.

Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες θα δώσουν στους πελάτες σύγχρονα οχήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Το βαν θα διαθέτει εξαιρετική άνεση αστικής μετακίνησης και πολυδυναμικότητα εξατομικευμένων λύσεων με διαφορετικές μπαταρίες, καθώς και την πρώτη αρχιτεκτονική 800V οχημάτων αυτής της κατηγορίας.

Τα οχήματα θα παράγονται στο εργοστάσιο κατασκευής LCV του Renault Group στην Sandouville, το οποίο θα προσλάβει 550 άτομα την επόμενη τετραετία.

 

Προηγούμενο άρθροPolestar Charge: νέα πανευρωπαϊκή υπηρεσία φόρτισης
Επόμενο άρθροΗ θέση της Leaseurope στη διαβούλευση της ΕΕ