Με βάση τα δημοφιλή ελαστικά Firestone Performer 85 και 70, το νέο Firestone Performer Extra προσφέρει 20% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό βοηθά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και των μακροπρόθεσμων λειτουργικών δαπανών, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αποδοτικότητα της επιχείρησης. Το Firestone Performer Extra κυκλοφορεί σταδιακά στην ευρωπαϊκή αγορά σε 43 διαφορετικές διαστάσεις, από τον Ιούλιο του 2020.

Συνώνυμη με τη δύναμη και την αξιοπιστία στην αγορά αγροτικών ελαστικών για περισσότερα από 100 χρόνια, η Firestone κατακτά ένα ακόμη ορόσημο στη διαδρομή της για να προσφέρει προϊόντα κορυφαίων επιδόσεων και υψηλής ποιότητας στους Ευρωπαίους αγρότες: το νέο, ιδιαίτερα ανθεκτικό ελαστικό Performer Extra.

Έχοντας ως βάση τα δημοφιλή ελαστικά Firestone Performer 85 και 70, το Performer Extra προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας νέας, ενισχυμένης σύνθεσης γόμας κατά της φθοράς, που επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ελαστικού κατά 20% σε σύγκριση με τους προκατόχους του.[1] Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ελαστικού συμβάλλει, στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στη μείωση του μακροπρόθεσμου λειτουργικού κόστους και στη βελτίωση της αποδοτικότητας της επιχείρησής.

Το Firestone Performer Extra δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να διαρκεί περισσότερο χρόνο. Η διπλή γωνία στα τακούνια του πέλματος του ελαστικού προσφέρει μεγάλη πρόσφυση, ενώ η δυνατότητα επιλογής Extra load (για επιπλέον φορτίο) –  προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα φόρτωσης από πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα. Όπως και οι προκάτοχοί του, το Firestone Performer Extra έχει σχεδιαστεί με την αξιοπιστία ως προτεραιότητα. Το ελαστικό διαθέτει αυτοκαθαριζόμενο πέλμα για εξαιρετική πρόσφυση και βελτιωμένη απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου, ενώ ο εύκαμπτος σκελετός του ελαστικού μειώνει την συμπίεση του εδάφους και βελτιώνει τον χειρισμό στο δρόμο καθώς και την άνεση.

Το Firestone Performer Extra κυκλοφορεί προοδευτικά στην ευρωπαϊκή αγορά σε 43 διαφορετικές διαστάσεις, που κυμαίνονται από 20 έως 42 ίντσες, από τον Ιούλιο του 2020. Το ελαστικό εξελίχθηκε στο ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Bridgestone στην Ιταλία και παράγεται στο εργοστάσιο της Bridgestone στο Puente San Miguel, στην Ισπανία. Καθώς οι σειρές ελαστικών Performer και Performer Extra διατηρούν τις ίδιες διαστάσεις, είναι συμβατές τόσο στο ίδιο όχημα όσο και στον ίδιο άξονα. Όπως και τα Firestone Performer 85 και 70, το Performer Extra είναι κατάλληλο για τα περισσότερα αγροτικά τρακτέρ.

“Η βοήθεια προς τους αγρότες βρίσκεται μέσα στην καρδιά της Firestone από τότε που ιδρύθηκε αυτή η επιχείρηση – ο ίδιος ο Harvey Firestone γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα”, λέει ο Mark Sanders, Επικεφαλής Πωλήσεων Αγροτικών Ελαστικών, στη Bridgestone EMIA. “Αυτός είναι ο λόγος, που μέχρι σήμερα, διατηρήσαμε τη δέσμευσή μας για επίλυση θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες, κατασκευάζοντας αξιόπιστα προϊόντα ιδιαίτερης αντοχής. Το Firestone Performer Extra, η τελευταία προσθήκη στη δημοφιλή σειρά Performer, προσφέρει όλα τα οφέλη των προκατόχων του, αλλά τώρα με σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το 20%1 είναι μια τεράστια διαφορά και θα αποτελέσει πραγματική εξοικονόμηση κόστους για τους αγρότες που θα επιλέξουν να κάνουν τις εργασίες τους πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες με το Firestone Performer Extra”.

Επίσημος αντιπρόσωπος των ελαστικών Bridgestone στην Ελλάδα είναι η ΕΛΑΣΤΡΑΚ, αποτελεί μέρος του Ομίλου ΕΛΤΡΑΚ, που εκπροσωπεί τον οίκο Caterpillar από το 1982.

Η σειρά ελαστικών Firestone βασίζεται σε μια κληρονομιά δύναμης και αξιοπιστίας για πάνω από 100 χρόνια. Η εμβληματική μας μάρκα είναι επίσης γνωστή για τη μουσική κληρονομιά της που σήμερα συνεχίζεται με το Firestone LIVE, μια σειρά από αυθεντικές εμπειρίες ζωντανής μουσικής που φέρνουν κοντά τους μουσικούς με τους λάτρεις της μουσικής. Η Firestone έγινε μέλος της Bridgestone Corporation, της μεγαλύτερης εταιρείας ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο, το 1988.


[1] Σε σχέση με τους προκάτοχους Firestone PERFORMER 85 και 70. Βάσει ελεγχόμενης δοκιμής μέτρησης σε περιβάλλον εργαστηρίου (δοκιμή φθοράς DIN ) (δοκιμή επιταχυνόμενης γήρανσης) από το Κέντρο R&D της Firestone.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen ID.4: design που ξεχωρίζει
Επόμενο άρθροΕιδική έκδοση, νέo Abarth 595 Scorpioneoro