Η FCA Italy και η LexisNexis Risk Solutions, κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και τεχνολογίας δεδομένων, συνεργάζονται για να προσφέρουν στους ευρωπαίους πελάτες της FCA μια σειρά εξειδικευμένων υπηρεσιών ασφάλισης αυτοκινήτων και κινητικότητας.

Σε αυτές τις υπηρεσίες των FCA και LexisNexis συμπεριλαμβάνονται επιλογές pay-as-you-go, ασφάλιση βάσει της χρήσης των οχημάτων, βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μίσθωση αυτοκινήτων και λύσεις διαμοιρασμού οχημάτων ιδιωτών (peer-to-peer car sharing[1]).

Η FCA και η LexisNexis θα αναπτύξουν τη συνεργασία τους μέσω ενός πανευρωπαϊκού ασφαλιστικού φορέα που θα παρέχει δεδομένα σχετικά με την οδήγηση και τα στοιχεία των συνδεδεμένων οχημάτων που παρέχονται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τις ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετέχουν στην LexisNexis Telematics Exchange.

“Η FCA θα παίξει πρωταρχικό ρόλο στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας προσφέροντας συνδεδεμένες υπηρεσίες οχημάτων στους πελάτες της και χρησιμοποιώντας δεδομένα για τη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας” δήλωσε ο Paul Stacy, διευθυντής ανάπτυξης του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την LexisNexis Risk Solutions. “Το ενδιαφέρον των καταναλωτών να παράσχουν τη συγκατάθεσή τους στην ανταλλαγή δεδομένων θα διευρυνθεί επειδή έτσι θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και η FCA είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτής της εξελισσόμενης πελατείας”.

[1] Το Peer-to-peer carsharing είναι η διαδικασία με την οποία οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προσφέρουν τα οχήματά τους σε άλλους προς ενοικίαση για σύντομα χρονικά διαστήματα.

Προηγούμενο άρθροΜετατρέποντας ένα αυτοκίνητο σε ηλεκτρικό
Επόμενο άρθροΤο ολοκαίνουργιο Hyundai i10 στην ευρωπαϊκή αγορά