Η FCA Italy και το Groupe PSA υπέγραψαν συμφωνία για την παράταση έως το 2023 της επιτυχημένης συνεργασίας τους στα LCV που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια.

Οι όροι αυτής της νέας συμφωνίας περιλαμβάνουν επίσης τη συνέχιση της κατασκευής από την κοινοπραξία των μεγάλων van Fiat Ducato, Peugeot Boxer και Citroën Jumper, καθώς και πρόσθετες εκδόσεις για την κάλυψη των αναγκών των εμπορικών σημάτων Opel και Vauxhall.

Προκειμένου να καλυφθεί η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης από την FCA και το Groupe PSA, αμφότεροι οι εταίροι αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα στο Sevel από το 2019, με πιθανές πρόσθετες βάρδιες.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη συμπληρωματική χρήση της παραγωγικής ικανότητας του Groupe PSA για τη συναρμολόγηση ορισμένων τύπων των μεγάλων van για τις μάρκες Peugeot, Citroën, Opel και Vauxhall, μεσοπρόθεσμα.

Το εργοστάσιο Sevel, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1981 στο Val di Sangro (Atessa Ιταλία), έχει εμβαδόν άνω των 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και απασχολεί περίπου 6.200 υπαλλήλους. Είναι το μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο εργοστάσιο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, ικανό να παράγει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών συνθέσεων οχήματα. Το Sevel είναι επίσης ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια LCV στον κόσμο όσον αφορά στο επίπεδο εξειδίκευσης, οργάνωσης και απόδοσης εργασίας.

Το εργοστάσιο φιλοξενεί επίσης στις εγκαταστάσεις του μια Ακαδημία, ένα κέντρο αριστείας, όπου οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να καταρτισθούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, καθώς και να κάνουν προσομοιώσεις και να δημιουργήσουν καινοτομικά προϊόντα.

Προηγούμενο άρθροΙπτάμενα ταξί από τη Volocopter για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης;
Επόμενο άρθροΤο νέο Renault Clio στη Γενεύη