FCA - Groupe PSA: Οι μέτοχοι ενέκριναν τη συγχώνευση

Η συγχώνευση των FCA – Groupe PSA αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου 2021, μετά την σημερινή έγκριση από τους μετόχους των δύο εταιρειών. 

Η Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) και η Peugeot SA (Groupe PSA) ανακοίνωσαν ότι οι συνελεύσεις των μετόχων τους, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (4 Ιανουαρίου 2021), ενέκριναν τη συγχώνευση της FCA και του Groupe PSA για τη δημιουργία της Stellantis NV (Stellantis) με συντριπτική πλειοψηφία (με πάνω από το 99% των ψήφων υπέρ της συναλλαγής).

Οι μέτοχοι της FCA ενέκριναν επίσης θέματα σχετικά με τη συγχώνευση, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του Καταστατικού της Stellantis και του διορισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, με ισχύ από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

Μετά τη σημερινή έγκριση από τους μετόχους και την παραλαβή των οριστικών κανονιστικών εγκρίσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, συμπεριλαμβανομένων κυρίως αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η FCA και το Groupe PSA αναμένουν να ολοκληρώσουν την συγχώνευση στις 16 Ιανουαρίου 2021.

Οι κοινές μετοχές της Stellantis θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Euronext στο Παρίσι και στο Mercato Telematico Azionario στο Μιλάνο τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

Ο Carlos Tavares, ο οποίος θα είναι ο CEO του συγχωνευμένου ομίλου, θα πρέπει πλέον να δώσει βαρύτητα στην πολύ σημαντική, για μια παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, κινεζική αγορά, την μεγαλύτερη στον κόσμο. Θα πρέπει ακόμα να εξορθολογίσει την τεράστια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, δεδομένου ότι και οι δύο εταιρείες λειτουργούσαν με λιγότερο από το ήμισυ της ικανότητάς τους το 2020, εξ αιτίας της πανδημίας.

Τέλος, θα πρέπει να επικεντρωθεί στη δημιουργία καθαρότερων αυτοκινήτων. Η Stellantis θα έχει αρκετή ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Ο συγχωνευμένος όμιλος, με βάση τα αποτελέσματα του 2019, έχει ετήσιες πωλήσεις 7,9 εκατ. οχημάτων, λειτουργικά κέρδη περίπου 10 δισ. ευρώ και έσοδα 180 δισ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροFord – Mahindra: διέκοψαν τις συζητήσεις για κοινοπραξία
Επόμενο άρθροΤο Volvo Group ξεκινά παραδόσεις ηλεκτρικών προϊόντων