Το Volvo Group ξεκίνησε ήδη τις παραδόσεις των ηλεκτρικών του προϊόντων προς τους πελάτες του, λανσάροντας μια νέα γενιά προϊόντων μηδενικών εκπομπών. Η κορυφαία γαλλική εταιρεία Eiffage έγινε ο πρώτος παραλήπτης των προϊόντων στη Γαλλία, παραλαμβάνοντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό Volvo FE Electric και έναν συμπαγή εκσκαφέα Volvo ECR25 Electric.

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράδοση ενός μηχανήματος Volvo Construction Equipment (Volvo CE) και του πρώτου ηλεκτρικού φορτηγού Volvo FE στη Γαλλία, επιταχύνοντας έτσι τον μακροπρόθεσμο μετασχηματισμό σε πιο βιώσιμες λύσεις μεταφοράς και υποδομής.

Ο παραλήπτης των νέων προϊόντων – ένα ηλεκτρικό φορτηγό Volvo FE, με ηλεκτροκίνητο γερανό και ένας συμπαγής εκσκαφέας Volvo ECR25 Electric – ήταν η κορυφαία γαλλική εργολαβική εταιρεία -και μακροχρόνιος πελάτης της Volvo- Eiffage. Τα μηχανήματα υποστηρίζουν τη στρατηγική χαμηλού άνθρακα της Eiffage και πρόκειται να εργαστούν για το φιλόδοξο έργο μεταφοράς Grand Paris Express στη γαλλική πρωτεύουσα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ταχείας διέλευσης που χτίζεται στη γαλλική πρωτεύουσα που θα προσθέσει 200 ​​χιλιόμετρα νέας γραμμής και 68 νέους σταθμούς, εξυπηρετώντας τελικά δύο εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα.

Η παράδοση των πρώτων ηλεκτρικών προϊόντων της Volvo Trucks και της Volvo Construction Equipment σηματοδοτήθηκε με μια μικρή τελετή στο Παρίσι. Παρέστησαν ο Benoit de Ruffray, CEO του Ομίλου Eiffage και εκπρόσωπος των ομάδων Volvo Truck και Volvo CE στη Γαλλία. Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών COVID-19, ο CEO του Volvo Group, Martin Lundstedt, ο πρόεδρος της Volvo CE, Melker Jernberg και ο πρόεδρος της Volvo Trucks, Roger Alm συμμετείχαν ψηφιακά.

“Μέχρι το 2030, θέλουμε πάνω από το ένα τρίτο των μηχανημάτων που πωλεί ο Όμιλος Volvo να είναι ηλεκτρικά. Δεν μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό μόνοι μας, θέλουμε να το κάνουμε αυτό μαζί με τους πελάτες μας, συνεργάτες όπως η Eiffage και η ευρύτερη κοινωνία”, δήλωσε ο Martin Lundstedt. “Η σημερινή ημέρα είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο σε αυτό το ταξίδι διαμόρφωσης του μέλλοντος των μεταφορών και των υποδομών”.

 

Προηγούμενο άρθροFCA – Groupe PSA: Οι μέτοχοι ενέκριναν τη συγχώνευση
Επόμενο άρθροGolden Button Award από το YouTube στην BMW