Βασικές επενδύσεις σε πέντε υπάρχουσες εγκαταστάσεις και κατασκευή νέας μονάδας συναρμολόγησης ενισχύουν περαιτέρω τη δέσμευση της FCA στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μίτσιγκαν και το Ντιτρόιτ.

Η ιστορική σημασία του Ντιτρόιτ και των γύρω περιοχών στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι αναμφισβήτητη. Τώρα, με μια πρόσφατη ανακοίνωση επένδυσης, η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) επεκτείνει την παρουσία της κατασκευάζοντας το πρώτο νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης εντός των ορίων της πόλης του Ντιτρόιτ, για σχεδόν 30 χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η FCA ανακοίνωσε επένδυση ύψους 4,5 δισ. δολαρίων για να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στο Μίτσιγκαν και να αναπτύξει περαιτέρω τα βασικά της εμπορικά σήματα, παράγοντας δύο ολοκαίνουργια οχήματα Jeep® και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

“Πριν από τρία χρόνια, η FCA καθόρισε την πορεία της για να αυξήσει την κερδοφορία με βάση τη δύναμη των brands Jeep και Ram, αναπροσανατολίζοντας τις αμερικανικές μεταποιητικές μας δραστηριότητες. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα αυτής της στρατηγικής”, δήλωσε ο Mike Manley, CEO του Ομίλου.

Επενδύσεις - FCA - ΗΠΑ

Αυτές οι επενδύσεις αποδεικνύουν την αφοσίωση και τη δέσμευση της εταιρείας να δημιουργήσει βαθιές ρίζες στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται και όπου πωλούνται τα οχήματα της. Όχι μόνο θέτουν τα θεμέλια για μια αποδοτικότερη και βελτιωμένη παραγωγή, δημιουργώντας μεγάλα πλεονεκτήματα για την FCA, τις μάρκες της και τους μελλοντικούς αγοραστές αυτοκινήτων, αλλά υπάρχει μια ανυπολόγιστη επίδραση στις τοπικές κοινότητες, ξεκινώντας από νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Ως αποτέλεσμα της επένδυσης των 4,5 δισ. δολαρίων, η FCA σκοπεύει να δημιουργήσει περίπου 6.500 νέες θέσεις εργασίας, με περίπου 5.000 από αυτές στο Ντιτρόιτ.

Ένας χώρος υπερσύγχρονης τεχνολογίας για την Jeep

Με μια επένδυση ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, η FCA μετατρέπει τα δύο εργοστάσια που αποτελούν το συγκρότημα κινητήρων Mack Avenue σε σύγχρονο χώρο συναρμολόγησης για τα οχήματα Jeep. Περίπου 700 άτομα εργάζονται σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο από τον Μάιο για να μετατρέψουν το συγκρότημα κινητήρων του Ντιτρόιτ σε χώρο συναρμολόγησης οχημάτων, με την τρέχουσα εγκατάσταση Mack I να προετοιμάζεται για γενική συναρμολόγηση και το Mack II να μετατρέπεται σε νέα μονάδα αμαξωμάτων. Εκτός από τις εργασίες στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, η κατασκευή προχωρά επίσης σε ένα άλλο βασικό στοιχείο κάθε εργοστασίου συναρμολόγησης, το βαφείο. Ένα ορόσημο στο έργο κατασκευής επιτεύχθηκε τον Αύγουστο, με την εγκατάσταση της πρώτης από τις 299 κάθετες χαλύβδινες στήλες που θα αποτελέσουν τον σκελετό του νέου εργοστασίου βαφής των 79.000 τετραγωνικών ποδιών. Από τότε, καθημερινά 20 φορτηγά παραδίδουν νέο εξοπλισμό για όλη την εγκατάσταση.

Επενδύσεις - FCA- ΗΠΑ

Μόλις ολοκληρωθεί, ο νέος χώρος θα είναι το πιο αποδοτικό και βιώσιμο εργοστάσιο της FCA στη Βόρεια Αμερική, εφαρμόζοντας τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες και διαδικασίες και επιτυγχάνοντας το χαμηλότερο ποσοστό εκπομπών VOC (πτητικές οργανικές ενώσεις) σε οποιοδήποτε εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Οι περιβαλλοντικές προσπάθειες υποστηρίζουν έξι τομείς προτεραιότητας: βελτίωση της ποιότητας του αέρα, βελτίωση της αισθητικής του τοπίου, μείωση και διαχείριση των επιπτώσεων των ομβρίων υδάτων, υποστήριξη των επικονιαστών (μέλισσες, πεταλούδες, σκαθάρια, κλπ) και των οικοτόπων άγριων ζώων, παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών και υποστήριξη στην κοινότητα.

Το νέο εργοστάσιο θα παράγει ένα ολοκαίνουριο, τριών σειρών full-size Jeep SUV και την επόμενη γενιά Jeep Grand Cherokee, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων και των δύο. Οι πρώτες μονάδες του μοντέλου τριών σειρών αναμένεται να βγούν μέχρι το τέλος του 2020, ακολουθούμενο από το ολοκαίνουργιο Grand Cherokee κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Θα έχει επίσης απτό αντίκτυπο στην απασχόληση στην περιοχή, με τη σχεδιαζόμενη προσθήκη 3.850 νέων θέσεων εργασίας.

Επιπροσθέτως, 900 εκατ. δολάρια προορίζονται για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου Jefferson North Assembly για συνεχή παραγωγή του Dodge Durango και της επόμενης γενιάς Jeep Grand Cherokee. Η FCA αναμένει να δημιουργήσει 1.100 νέες θέσεις εργασίας στο Jefferson North.

Η δέσμευση της FCA στο Ντιτρόιτ υπερβαίνει τη δημιουργία εγκαταστάσεων και θέσεων εργασίας. Η εταιρεία και ο Δήμος του Ντητρόιτ δεσμεύτηκαν σε μια Συμφωνία Κοινοτικών Παροχών, η οποία παρέχει περισσότερα από 35 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση της γειτονιάς, τη στέγαση, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης και τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. Οι πρωτοβουλίες, οι οποίες υπερβαίνουν τις οικονομικές επενδύσεις της εταιρείας στα εργοστάσιά της, εντοπίστηκαν μέσα από εβδομάδες συζητήσεων με κατοίκους στις περιοχές γύρω από το εργοστάσιο.

Όπως δήλωσε ο Mark Stewart, Chief Operating Officer της FCA North America, “Το μέλλον μας βασίζεται στην καρδιά και το μυαλό των νέων ανθρώπων που μεγαλώνουν και ευδοκιμούν στο Ντιτρόιτ … γι ‘αυτό θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς οργανισμούς για την περαιτέρω ενίσχυση της περιοχής”.

Τα πρόσθετα 2 δισ. δολάρια που έχουν ανακοινωθεί για επενδύσεις θα δαπανηθούν στα εργοστάσια Warren Truck, Warren Stamping, Sterling Stamping και Dundee Engine, προσθέτοντας επιπλέον περίπου 1.500 νέες θέσεις εργασίας στην FCA. Το Warren Truck θα απορροφήσει 1,5 δισ. δολάρια την ανανέωση του εργοστασίου για την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Jeep Wagoneer και Grand Wagoneer, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων και των δύο, καθώς και τη συνέχιση της παραγωγής του Ram 1500 Classic. Τα εργοστάσια Warren Stamping και Sterling Stamping θα λάβουν περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια συνολικής επένδυσης για την υποστήριξη της πρόσθετης παραγωγής. Οι κινητήρες Pentastar, που παράγονταν στο Mack, μεταφέρονται στο Dundee με πρόσθετη επένδυση ύψους 119 εκατ. δολαρίων.

Προηγούμενο άρθροAmaze: MaaS για εργαζόμενους στο Άμστερνταμ
Επόμενο άρθροΥποχώρησε κατά -7,5% η αγορά επιβατικών τον Ιανουάριο στην ΕΕ