Το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault εξέτασε σήμερα τα τελικά συμπεράσματα της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία συστήθηκε από κοινού με τη Nissan σε σχέση με την κοινοπραξία τους RNBV. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ελλείψεων στο πλαίσιο της RNBV όσον αφορά τη οικονομική διαφάνεια και τις διαδικασίες παρακολούθησης των δαπανών. Αυτές οι ελλείψεις είχαν ήδη τονιστεί από τους ελεγκτές στην ενδιάμεση έκθεσή τους που εκδόθηκε στις αρχές Απριλίου, γεγονός που η Renault αποκάλυψε στις 3 Απριλίου 2019.

Από την άποψη αυτή, από τις αρχές Απριλίου και σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Ελέγχου, Κινδύνων και Δεοντολογίας, το Διοικητικό Συμβούλιο ζήτησε από την εκτελεστική διοίκηση της Renault να απευθυνθεί στη Nissan με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μετόχων για διορθωτικά μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τα πορίσματα της Κοινής Επιτροπής Ελέγχου επιβεβαίωσαν επίσης τις ανησυχίες που προέκυψαν σε σχέση με ορισμένο αριθμό δαπανών που πραγματοποιήθηκαν από την RNBV για συνολικό ποσό που ανέρχεται σε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει διάφορα είδη δαπανών, δηλαδή:

  • Έξοδα αεροπορικών ταξιδίων του Carlos Ghosn
  • Ορισμένες άλλες δαπάνες του κ. Ghosn
  • Δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Με βάση τα συμπεράσματα αυτά και εκτός από τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρίαση στις 3 Απριλίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault αποφάσισε να ζητήσει από τους εκπροσώπους της εταιρείας να έλθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους της Nissan που αποτελούν τα διοικητικά όργανα της RNBV, για οποιεσδήποτε νομικές ενέργειες είναι διαθέσιμες στην Ολλανδία όσον αφορά τα πρόσθετα έξοδα του πρώην προέδρου, κ. Ghosn, για αεροπορικά ταξίδια και άλλα έξοδα που τον αφορούν, καθώς και για τη διερεύνηση της ανάκτησης των δωρεών που έγιναν από τον κ. Ghosn σε ορισμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Προηγούμενο άρθροΑνέβαλε την απόφασή του για συγχώνευση με την FCA το ΔΣ της Renault
Επόμενο άρθροΗ νέα Lexus RX κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο