Eurostat: Θανατηφόρα τροχαία ανά περιοχή το 2021

Το 2021, σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, που ισοδυναμούν με 45 θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Η περιφέρεια της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα ήταν η γαλλική περιφέρεια της Γουαδελούπης, με 159 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούμενη από το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία (133) και την επίσης γαλλική Guyane (120 ). Συνολικά, υπήρχαν 24 περιφέρειες της ΕΕ με τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, που υποδεικνύονται από το σκούρο μπλε χρώμα στον χάρτη. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τις απόκεντρες και νησιωτικές περιοχές της Γαλλίας (τέσσερις περιφέρειες), τη Βουλγαρία και την Ελλάδα (τρεις περιφέρειες η καθεμία), την Κροατία, την Πολωνία και την Πορτογαλία (δύο περιφέρειες η καθεμία), με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται στο Βέλγιο και την Ιταλία.

Οι ελληνικές περιφέρειες με περισσότερα από 80 θανατηφόρα τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους είναι: Πελοπόννησος με 109, Νότιο Αιγαίο με 103 και Στερεά Ελλάδα με 89. Τα ποσοστά και στις υπόλοιπες ελληνικές περιφέρειες είναι σχετικά υψηλά: Κρήτη 64, Δυτική Μακεδονία 61, Ήπειρος 60, Δυτική Ελλάδα 60, Ανατολική ΜακεδονίαΘράκη 54, Θεσσαλία 54, Αττική 49, Κεντρική Μακεδονία 41.

Μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν σε αγροτικές περιοχές, της ΕΕ. Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν σε αστικές περιοχές, όπως οι Βρυξέλλες με 7 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Βιέννη 8, η Στοκχόλμη 9 και η Βρέμη επίσης 9.

Σ.Σ. Στους θανάτους από τροχαία ατυχήματα περιλαμβάνονται όσοι σκοτώνονται αμέσως σε τροχαίο ατύχημα ή πεθαίνουν εντός 30 ημερών ως αποτέλεσμα τραυματισμού σε τροχαίο ατύχημα. Αυτή η στατιστική δεν περιλαμβάνει τυχόν αυτοκτονίες.

Φωτογραφία: Eurostat – Gorodenkoff_Shutterstock_1721682409_RV

Προηγούμενο άρθροΟι οδηγοί 20-30 ετών έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων
Επόμενο άρθροNissan After Sales Service, με δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο κ.ά.