The global battery production network within the Mercedes-Benz Cars pr oduction network has put another production facility into operation: A factory for plug-in hybrid batteries has been opened in the Bangkok region in Thailand. Together with the local partners Thonburi Automotive Assembly Plant (TAAP) and Thonburi Energy Storage Systems (TESM), Mercedes-Benz AG has invested a total of more than 100 million euros in the battery production and a plant expansion of the existing factory.

Τέθηκε σε λειτουργία το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της Mercedes-Benz Cars. Αυτή τη φορά στην περιοχή της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη, για υβριδικές plugin μπαταρίες.

Το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μπαταριών της Mercedes-Benz, μαζί με τους τοπικούς του εταίρους Thonburi Automotive Assembly Plant (TAAP) και Thonburi Energy Storage Systems (TESM), έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 100 εκατ. ευρώ τό στην παραγωγή μπαταριών όσο και στην επέκταση της υπάρχουσας μονάδας παραγωγής οχημάτων. Με τον τρόπο αυτό, οι εταίροι ανταποκρίνονται στην αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής κινητικότητας και, ειδικότερα, υβριδικών plug-in οχημάτων στην Ταϊλάνδη. Ταυτόχρονα, προωθούν τη βιώσιμη κινητικότητα, καθώς και μια ουδέτερη από πλευράς άνθρακα και αποδοτική από πλευράς πόρων παραγωγή.

Το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή υβριδικών plug-in μπαταριών της Mercedes-Benz στην Μπανγκόκ. Η νέα μονάδα κτίστηκε σε μια περιοχή 50.000 m² που βρίσκεται στο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων στην περιφέρεια της Μπανγκόκ. Επιπλέον, επεκτάθηκε και το υφιστάμενο εργοστάσιο αυτοκινήτων.

Συνολικά, δημιουργούνται περισσότερες από 300 νέες θέσεις εργασίας. Οι 100 από αυτές τις θέσεις αφορούν στην παραγωγή μπαταριών. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν υψηλά πρότυπα και ευελιξία. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες της τοπικής αγοράς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με την κοινή επένδυση στο νέο εργοστασιακό κτίριο καθώς και την επέκταση του εργοστασίου, η Mercedes-Benz AG και ο τοπικός εταίρος TAAP ενισχύουν και πάλι τη συνεργασία τους.

Το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της Mercedes-Benz Cars στην Ταϊλάνδη
Το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της Mercedes-Benz Cars στην Ταϊλάνδη, με με τους τοπικούς εταίρους τις Thonburi Automotive Assembly Plant (TAAP) και Thonburi Energy Storage Systems (TESM)

“Κατασκευάζουμε με επιτυχία οχήματα της Mercedes-Benz για την τοπική αγορά στο εργοστάσιό μας της Ταϊλάνδης εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια. Με την έναρξη παραγωγής του εργοστασίου μπαταριών στην Μπανγκόκ, κάνουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση της παραγωγής μας μπαταριών για τη Mercedes-Benz Cars με εννέα εργοστάσια παγκοσμίως. Η τοπική παραγωγή μας επιτρέπει να αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ταϊλάνδη. Όπως και στην περίπτωση κατασκευής οχημάτων, έχουμε βελτιστοποιήσει όλες τις διαδικασίες ως προς την αποτελεσματικότητα, την ευελιξία και τη βιωσιμότητα του εργοστασίου μπαταριών. Δείχνουμε πώς τα αειφόρα προϊόντα μπορούν να παραχθούν με βιώσιμο τρόπο”, δήλωσε ο Jörg Burzer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, Production and Supply Chain Management.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα Sedan της Mercedes-Benz και ειδικά η C και η E-Class, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στην Ταϊλάνδη. “Η θέση μας είναι καλή για το μέλλον της κινητικότητας και μπορούμε να αντιδράσουμε ακόμα πιο ευέλικτα στις εξελίξεις της αγοράς της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτή η στρατηγική τοποθέτηση κατέστη δυνατή μέσω της μακρόχρονης συνεργασίας εμπιστοσύνης με τους τοπικούς εταίρους μας. Έτσι τέθηκαν τα θεμέλια για την επέκταση της δέσμευσής μας και την προσθήκη επιπλέον ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο χαρτοφυλάκιό μας”, δήλωσε ο Roland Folger, Πρόεδρος και CEO της Mercedes-Benz (Thailand) Limited.

Ψηφιακή και βιώσιμη παραγωγή μπαταριών

Τα συστήματα μπαταριών που κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων στις C-Class, E-Class, S-Class καθώς και στα Mercedes-Benz GLC και GLC Coupé. Η μεγάλη ποικιλία παραλλαγών προϊόντων της τοπικής αγοράς απαιτεί πολύ ευέλικτα και αποδοτικά συστήματα παραγωγής και εγκαταστάσεων. Τα κεντρικά συνεργεία συναρμολόγησης δημιουργήθηκαν με τον ίδιο τρόπο -όπως στο εργοστάσιο μπαταριών του Kamenz- και αναπτύχθηκαν περαιτέρω βάσει ειδικών απαιτήσεων. Έτσι, όλοι οι τύποι μπαταριών μπορούν να κατασκευαστούν στη νέα γραμμή για όλα τα τρέχοντα και τα μελλοντικά υβριδικά plug-in.

Το εργοστάσιο μπαταριών της Μπανγκόκ ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα της Mercedes-Benz όσον αφορά στην εργονομία, τη βιομηχανική ασφάλεια και την ψηφιοποίηση. Για παράδειγμα, έχει εφαρμοσθεί ένα νέο πρότυπο σύστημα διασφάλισης διαδικασιών: Η άριστη ποιότητα προϊόντος προέρχεται από ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας που παρακολουθεί όλες τις διαδικασίες παραγωγής online. Επιπλέον, το εργοστάσιο διαθέτει δικό του κέντρο αξιολόγησης και δοκιμών.

Προκειμένου να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα νέα, απαιτητικά τους καθήκοντά, πέρασαν εντατική εκπαίδευση. Η Mercedes-Benz Cars εκμεταλλεύεται την εμπειρία που απέκτησε από το διεθνές δίκτυο παραγωγής της. “Η τεχνογνωσία στο παγκόσμιο δίκτυο μας αποτελεί πλεονέκτημα που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην Ταϊλάνδη. Αντιμετωπίζουμε εξαιρετικά πολύπλοκες μελλοντικές τεχνολογίες στην παραγωγή μπαταριών. Βλέπω με ευχαρίστηση τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση των εργαζομένων μας στα νέα τους καθήκοντα. Χωρίς αυτή την ισχυρή ομάδα, το έργο δεν θα ήταν εφικτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα της Mercedes-Benz”, λέει ο Andreas Lettner, CEO και Επικεφαλής Επιχειρήσεων της Mercedes-Benz Manufacturing Thailand.

Η απόφαση για τοπική παραγωγή μπαταριών στην Ταϊλάνδη υποστηρίζει τους γενικούς στόχους βιωσιμότητας της Mercedes-Benz υπό τον τίτλο “Ambition 2039“. Στόχος είναι ένας νέος στόλος αυτοκινήτων με ουδέτερο άνθρακα μέχρι το 2039. Μέχρι το 2030, τουλάχιστον κάθε δεύτερο όχημα που πωλείται θα πρέπει να έχει ηλεκτρικό κινητήρα – αυτό περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα και plug-in υβριδικά. Καθ΄ οδόν προς τη βιώσιμη κινητικότητα, εκτός από τα προϊόντα, η παραγωγή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο: Όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της Mercedes-Benz θα παράγουν εντελώς ουδέτερα ως προς τον άνθρακα οχήματα από το 2022. Το εργοστάσιο μπαταριών της Μπανγκόκ θα καλύψει αυτήν την ανάγκη με τη χρήση εκτεταμένων ηλιακών συστημάτων στις στέγες των κτιρίων παραγωγής. Η πλεονάζουσα ηλιακή ενέργεια, για παράδειγμα, αποθηκεύεται προσωρινά στα συστήματα αποθήκευσης επαναχρησιμοποιημένων μπαταριών από ανακυκλωμένες μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Το εργοστάσιο συνεργάζεται στενά με τη Mercedes-Benz Energy GmbH. Τα σταθερά συστήματα αποθήκευσης, τα οποία μπορούν να αντισταθμίσουν τις τοπικές διακυμάνσεις ηλεκτρικής ενέργειας και να συμβάλουν σημαντικά στη σταθεροποίηση του δικτύου, επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίηση χρησιμοποιημένων μπαταριών ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων με αντίστοιχο οικονομικό όφελος και εξοικονόμηση πόρων. Αυτό αποτελεί σημαντική συμβολή των ηλεκτρικών οχημάτων στην οικονομική αποδοτικότητα και την περιβαλλοντική ισορροπία.

 

Προηγούμενο άρθροTo Jeep Compass με έκπτωση και 5 χρόνια εγγύηση
Επόμενο άρθροO Alvaro Ramis νέος Αντιπρόεδρος της Bestmile