Ο Joachim Rosenberg, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Volvo Group και Πρόεδρος της UD Trucks, αναλαμβάνει και επικεφαλής της Volvo Energy

Η νέα επιχειρηματική ζώνη Volvo Energy θα ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα των μπαταριών του Volvo Group κατά τον κύκλο ζωής, καθώς και την προσφορά υποδομής φόρτισης προς τους πελάτες.

Παράλληλα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων και μηχανών θα μειωθούν με την παροχή δεύτερης ζωής στους χρησιμοποιημένους συσσωρευτές, σε διαφορετικές εφαρμογές.

“Υπάρχει μεγάλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για ηλεκτρικά οχήματα και μηχανές μεταξύ των πελατών μας. Αυτό είναι φυσικά πολύ θετικό, καθώς επιταχύνει τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες λύσεις μεταφορών. Φιλοδοξία μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις πιο ανταγωνιστικές λύσεις ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών και της υποδομής φόρτισης. Με την Volvo Energy έχουμε μια ολιστική εικόνα ολόκληρου του κύκλου ζωής, γεγονός που ωφελεί, τόσο τις δραστηριότητες των πελατών μας, όσο και την κοινωνία στο σύνολό της”, λέει ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και CEO του Volvo Group.

Ήδη σήμερα, η προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων και μηχανημάτων του Volvo Group κυμαίνεται από αστικά λεωφορεία και φορτηγά διαχείρισης αποβλήτων, κατασκευές και αστικές διανομές, έως συμπαγείς εκσκαφείς και φορτωτές. Η διάθεση πρόσθετων, ηλεκτρικών οχημάτων και συναφών υπηρεσιών θα συνεχιστεί με υψηλό ρυθμό και, αργότερα φέτος, θα περιλαμβάνει επίσης και βαρέα φορτηγά περιφερειακών μεταφορών ή κατασκευών.

Η Volvo Energy θα αποτελεί επιχειρηματική ζώνη πλήρους ευθύνης κερδών και ζημιών. Θα διαδραματίζει, τόσο εσωτερικό ρόλο, παρέχοντας μπαταρίες και λύσεις φόρτισης στους άλλους επιχειρηματικούς τομείς του Volvo Group, όσο και εξωτερικό, προσφέροντας στους πελάτες μεταχειρισμένες, ανακατασκευασμένες και ανακαινισμένες μπαταρίες για χρήση σε διάφορες εφαρμογές. Η Volvo Energy θα είναι επίσης υπεύθυνη του Ομίλου για λύσεις υποδομής υδρογόνου ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου. Οι συνεργασίες με διάφορους επιχειρηματικούς εταίρους και παράγοντες του οικοσυστήματος θα είναι καθοριστικής σημασίας.

Οι μπαταρίες επαγγελματικών οχημάτων θα χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια στο όχημα πριν χρειαστεί να αντικατασταθούν ή να ανακατασκευαστούν / ανακαινιστούν. Ωστόσο, εάν τοποθετηθούν εντελώς νέες μπαταρίες στο όχημα, οι χρησιμοποιημένες θα διαθέτουν ακόμα αρκετό χρόνο ζωής, γεγονός που τις καθιστά ιδανικές για αποθήκευση ενέργειας, για παράδειγμα, σε κτίρια ή σε παραγωγή πράσινης ενέργειας. Συνεπώς, η επανάχρηση αυτών των μπαταριών σημαίνει διατήρηση φυσικών πόρων.

“Με τη Volvo Energy, εστιάζουμε περαιτέρω σε αυτόν τον σημαντικό τομέα. Παρέχουμε επίσης στις μπαταρίες οχημάτων μια δεύτερη ζωή, η οποία αποτελεί επιχειρηματική ευκαιρία και τρόπο συμβολής στη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας και μιας κοινωνίας χωρίς ορυκτά καύσιμα”, λέει ο Martin Lundstedt.

Ο Joachim Rosenberg, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Volvo Group και Πρόεδρος της UD Trucks, θα προίσταται της νέας επιχειρηματικής ζώνης. Από τον Φεβρουάριο του 2021, θα ηγηθεί της προσπάθειας δημιουργίας της Volvo Energy, ενώ θα συνεχίσει να διευθύνει την UD Trucks και να προετοιμάζει τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της στην Isuzu Motors, ως μέρος της στρατηγικής συμμαχίας που ανακοινώθηκε μεταξύ του Volvo Group και της Isuzu Motors.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Volvo Energy θα ανακοινώνονται ως μέρος της κατηγορίας Φορτηγών.

Προηγούμενο άρθροAudi spaces, για τους εργαζόμενους της Audi
Επόμενο άρθροΗ BMW επεκτείνει τη γκάμα της με τη νέα BMW M5 CS