Η bp ανακοίνωσε την παραγωγή φυσικού αερίου από το πεδίο Raven, το τρίτο στάδιο του μεγάλου συγκροτήματος στο Δέλτα του Δυτικού Νείλου (WND), στα ανοικτά της αιγυπτιακής μεσογειακής ακτής.

Το συγκρότημα WND των περίπου 9 δισ. δολαρίων περιλαμβάνει πέντε πεδία φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Αλεξάνδρειας και της Δυτικής Μεσογείου. Η bp και οι συνεργάτες της, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πετρελαίου, ανέπτυξαν το WND σε τρία στάδια.

Το Raven υπάγεται στα έργα Taurus / Libra και Giza / Fayoum, τα οποία ξεκίνησαν παραγωγή το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Παράγει φυσικό αέριο μέσω των νέων χερσαίων εγκαταστάσεων επεξεργασίας, παράλληλα με την υπάρχουσα χερσαία μονάδα επεξεργασίας στο Δέλτα του Δυτικού Νείλου.

Ο Bernard Looney, CEO της bp, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του μεγάλου συγκροτήματος πολλαπλών σταδίων παρά τις πολλές προκλήσεις αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της bp στην Αίγυπτο και των εξαιρετικών εργασιακών μας σχέσεων με τους εταίρους και την κυβέρνηση. Το Δέλτα του Δυτικού Νείλου θα συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της Αιγύπτου, παρέχοντας μια ανταγωνιστική ως προς το κόστος και σταθερή παροχή φυσικού αερίου από τα αποθέματα της χώρας».

RELIANCE ΚΑΙ BP ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΘΟΥΣ

Παράλληλα, η Reliance Industries Limited (RIL) και η bp ανακοίνωσαν την έναρξη της παραγωγής από το πεδίο φυσικού αερίου Satellite Cluster στο μπλοκ KG D6 στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Ινδίας.

Η RIL και η bp αναπτύσσουν τρία συγκροτήματα αερίου μεγάλου βάθους στο μπλοκ KG D6 – τα R Cluster, Satellite Cluster και MJ – που αναμένεται να παράγουν από κοινού περίπου 30 mmscmd (1 δισεκατομμύριο κυβικά πόδια την ημέρα) φυσικού αερίου έως το 2023, καλύπτοντας το 15% της ζήτησης φυσικού αερίου της Ινδίας. Όλα τα συγκροτήματα θα χρησιμοποιούν την υπάρχουσα κομβική υποδομή του μπλοκ KG D6. Η RIL χειρίζεται το μπλοκ με συμμετοχή 66,67% και η bp κατέχει το 33,33%.

Το πεδίο Satellite Cluster εισέρχεται σε παραγωγή δύο μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, παρά τα προβλήματα του Covid-19.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη της bp κατά το α’ τρίμηνο, χάρη στις υψηλότερες τιμές πετρελαίου, ενώ αναμένει ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων εντός του 2021.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε κέρδη 2,6 δισ. δολαρίων, συγκριτικά με 790 εκατ. δολάρια κατά το ίδιο διάστημα πέρυσι και 110 εκατ. δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2020.

Ώθηση στην απόδοση της bp έδωσαν οι τιμές του πετρελαίου, που για το αργό τύπου Brent αυξήθηκαν στα 61 δολάρια ανά βαρέλι κατά μέσο όρο, από 44 δολάρια το δ’ τρίμηνο του 2020 και στα 50 δολάρια ανά βαρέλι το α’ τρίμηνο του 2020.

Η εταιρεία αναμένει πως τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, που είχαν διογκωθεί κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, θα φτάσουν τα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα μέχρι το τέλος του 2021.

Προηγούμενο άρθροIIHS: Top Safety Pick Plus σε όλα τα μοντέλα Volvo
Επόμενο άρθροΤο Volvo Group επενδύει στην Designwerk Technologies