Το Volvo Group υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά του 60% της Designwerk Technologies AG, ελβετικής εταιρείας μηχανικής, η οποία αναπτύσσει και πωλεί προϊόντα ηλεκτρικής κινητικότητας και υπηρεσίες μηχανικής σε σχετικά οικοσυστήματα.

Επενδύοντας στη Designwerk Technologies, το Volvo Group συμπληρώνει τις δυνατότητές του σε εξειδικευμένα προϊόντα και λύσεις.

«Η Designwerk Technologies διαθέτει μεγάλη επάρκεια σε θέματα ηλεκτροκινητικότητας, με επίκεντρο την ανάπτυξη, την κατασκευή αρχετύπων και την παραγωγή μικρού όγκου εξειδικευμένων προϊόντων για όλο το φάσμα του κλάδου ηλεκτροκινητικότητας, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική προσθήκη στις δυνατότητες του Ομίλου. Αυτή η επένδυση θα υποστηρίξει τη μετάβαση του Volvo Group σε λύσεις οικολογικών μεταφορών διαφόρων κατηγοριών», δήλωσε ο Lars Stenqvist, Διευθυντής Τεχνολογίας του Volvo Group.

Η Designwerk Technologies παράγει εξατομικευμένα ηλεκτρικά φορτηγά υπό την επωνυμία Futuricum, φορητούς ταχυφορτιστές και συστοιχίες μπαταριών υψηλής τάσης. Ως καινοτόμος εταιρεία, η Designwerk Technologies δραστηριοποιείται σε βρόχους ταχείας ανατροφοδότησης από κοινού με πελάτες, προς συνεχή βελτίωση της προσφοράς τους.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την υποστήριξη μετασχηματισμού ηλεκτροκινητικότητας του Volvo Group, με μεγαλύτερη ευελιξία και απόδοση. Με τη συμμετοχή του μεγέθους και των ικανοτήτων της Volvo στην εξειδικευμένη παραγωγή μας, θα μπορέσουμε αμφότεροι να επιταχύνουμε την απαραίτητη υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων και υποστηρικτικών υποδομών και να αυξήσουμε τις μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών», δήλωσε ο Adrian Melliger, CEO της Designwerk Technologies.

Η Designwerk Technologies θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να επέλθει τις επόμενες εβδομάδες. Η συναλλαγή δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στα κέρδη ή στην οικονομική θέση του Volvo Group.

 

Προηγούμενο άρθροΕπεκτείνει την παραγωγή φυσικού αερίου η bp
Επόμενο άρθροΑλλαγές στη Διοίκηση της Kosmocar A.E.