Ο Markus Schäfer της Mercedes-Benz Cars και η Α.Υ. ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi

Μια νέα μονάδα συναρμολόγησης για επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην Αίγυπτο, σε συνεργασία με έναν τοπικό συνεργάτη. Για να υποστηρίξει το σχέδιο αυτό, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

“Η Αίγυπτος είναι ένας ελκυστικός και ανταγωνιστικός τόπος παραγωγής και εφοδιαστικής υποστήριξης. Με την προγραμματισμένη τοπική συναρμολόγηση είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να διευρύνουμε τη θέση μας στην αγορά. Επιπλέον, με το ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, τις πρωτοβουλίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς και την τεχνογνωσία μας σε ό, τι αφορά στις σύγχρονες έννοιες κινητικότητας, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις αιγυπτιακές αρχές σε συναφή έργα”, δήλωσε ο Markus Schäfer, Μέλος του Divisional Board of Mercedes-Benz Cars, Production and Supply Chain. Προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο δυναμικό της αγοράς και των πωλήσεων, το πλαίσιο των συνθηκών σε όλες τις αγορές και τις περιφέρειες παρακολουθείται συνεχώς και η στρατηγική αγοράς ευθυγραμμίζεται αναλόγως.

Το συγκρότημα συναρμολόγησης επιβατικών αυτοκινήτων θα κατασκευαστεί από έναν τοπικό συνεργάτη. Η προγραμματισμένη προσπάθεια εντοπισμού τοποθεσίας εξελίσσεται σε στενή συνεργασία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση και συγκεκριμενοποιήθηκε περαιτέρω σε πρόσφατες θετικές συζητήσεις μεταξύ του Markus Schäfer και του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi, στο Κάιρο καθώς και με τον πρωθυπουργό, Mostafa Kemal Madbouly, στο Βερολίνο.

“Χαιρετίζουμε την απόφαση της Mercedes-Benz για κατασκευή και συναρμολόγηση αυτοκινήτων στην Αίγυπτο, ένα βήμα που αντικατοπτρίζει τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την επιχειρηματική απόδοση στην Αίγυπτο, υπό το φως της εφαρμογής του συνολικού προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης, καθώς και το άνοιγμα της Αιγύπτου να συνεργαστεί με τη γερμανική εταιρεία στο πλαίσιο των πολιτικών της για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας σε διάφορες κατηγορίες της”, δήλωσε από την πλευρά του η Α.Υ. ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με την αιγυπτιακή κυβέρνηση σχετικά με σημαντικά κρατικά έργα υποδομής. Όσον αφορά στη νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου και τις νέες “έξυπνες πόλεις” που έχουν σχεδιαστεί, η Daimler προσέφερε την τεχνογνωσία της σε σύγχρονα προγράμματα κινητικότητας, ηλεκτρικής κινητικότητας και αυτόνομης οδήγησης. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί.

Η Daimler διαθέτει δική της εταιρεία εισαγωγών και πωλήσεων στην Αίγυπτο, την Mercedes-Benz Egypt S.A.E., κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών και πολυάριθμους εξουσιοδοτημένους λιανοπωλητές και συνεργεία στο Κάιρο, τη Γκίζα, την Αλεξάνδρεια και τη Χουργκάντα, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερες από 1.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην Αίγυπτο.

Προηγούμενο άρθροΗ κινητικότητα παίρνει τον ίδιο δρόμο με τη μουσική;
Επόμενο άρθροΤο εκατομμυριοστό Peugeot 2008