Η Hertz Lease (Autohellas Hertz), με αφορμή την πρόσφατη αλλαγή του φορολογικού νόμου (N.4646/2019), προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με τις μειώσεις που προκύπτουν στο Φόρο Παροχής σε Είδος για τα εταιρικά αυτοκίνητα από την ισχύουσια νομοθεσία σε σχέση με την προηγούμενη.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρεται στους νέους πίνακες υπολογισμού του μειωμένου Φόρου Παροχής σε Είδος, (δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει στη σχετική δημοσίευση του fleetnews) στη μεγάλη αύξηση του ορίου της Λιανικής Τιμής προ Φόρων (ΛΤΠΦ) για αυτοκίνητα επαγγελματικού σκοπού (από 12.000 ευρώ σε 17.000 ευρώ). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει η Hertz Lease, να παρέχεται η δυνατότητα για μίσθωση καλύτερων και μεγαλύτερων αυτοκινήτων.

Τέλος, αναφέρεται στην απαλλαγή φορολόγησης του εισοδήματος για χρήση εταιρικών αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας που είναι είτε ηλεκτρικά, είτε plug-in υβριδικά, με εκπομπές μέχρι 50 γραμ. διοξειδίου του άνθρακα και ΛΤΠΦ κάτω των 40.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο πίνακας που παραθέτει, στον οποίο συγκρίνει το επιπλέον φορολογητέο εισόδημα του χρήστη του εταιρικού αυτοκινήτου, όπως προέκυπτε με βάση τον προηγούμενο νόμο και αυτό που προκύπτει πλέον στο εξής, βάσει του νέου νόμου. Η ωφέλεια από τη μείωση της φορολόγησης του χρήστη του εταιρικού αυτοκινήτου κυμαίνεται κατά περίπτωση από πολύ χαμηλά μέχρι διψήφια ποσοστά ενώ μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 50%. Δείτε τον πίνακα:

 

Προηγούμενο άρθροΑύξηση της ζήτησης επιβατικών στην ΕΕ τον Νοέμβριο +4,9%
Επόμενο άρθροΟι νικητές των βραβείων AUTOBEST, το Corsa στην κορυφή