Το νέο Opel Corsa κέρδισε το AUTOBEST 2020 – Best Buy car of Europe. Ο Luc Donckerwolke, Chief Design Officer και Executive Vice President της Hyundai Motor Company επελέγη ως νέο μέλος του DESIGNBEST 2019 Hall of Fame. Το TECHNOBEST 2019 απονέμεται στο Mazda Skyactiv-X. Το ECOBEST 2019 στο Volkswagen ID.3. Το SMARTBEST 2019 απονέμεται στη SKODA για τον προσωπικό βοηθό Laura.

Το νέο Opel Corsa βραβεύθηκε από την A0UTOBEST 2019,  ως “The Best Buy Car της Ευρώπης για το 2020”. Με συνολικά 17.617 μονάδες, το νέο Corsa κατέκτησε την πρώτη θέση με διαφορά 157 μονάδες από το Peugeot 208 νέας γενιάς. Το Skoda Kamiq κατέλαβε την τρίτη θέση με συνολικά 16.848 μονάδες, 612 μονάδες λιγότερο από το νέο 208. Τα Renault Clio και Nissan Juke ακολούθησαν στη συνολική βαθμολογία.

Η επιτροπή AUTOBEST, αποτελείται από έγκριτους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου από 31 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που εκπροσωπούν το 95% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

“Ήταν ένα πολύ ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα. Όλοι οι φιναλίστ είναι εξαιρετικά παραδείγματα του τι σημαίνει σήμερα το “καλύτερο αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις” στην ήπειρό μας. Η αποστολή της Κριτικής Επιτροπής δεν ήταν εύκολη και η διαφορά στο βάθρο ήταν πολύ μικρή. Αλλά σε κάθε διαγωνισμό πρέπει να υπάρχει νικητής και ο νικητής είναι το νέο Opel Corsa, το “Best Buy Car της Ευρώπης”, δήλωσε ο Ilia Seliktar, Πρόεδρος της Επιτροπής.

“Πέρυσι, στο AUTOBEST είπαμε ότι ο επόμενος νικητής του τίτλου Best Buy Car of Europe θα είναι ένα ηλεκτροκίνητο, ευφυές, νέο προϊόν. Αυτό ακριβώς συνέβη, και το νέο Opel Corsa αποτελεί το τέλειο παράδειγμα ηλεκτροκίνητου μοντέλου για το ευρύ κοινό. Χάρη σε μία πλατφόρμα που υποστηρίζει συστήματα κίνησης με διαφορετικές μορφές ενέργειας, το νέο Corsa απευθύνεται σε όλους στην Ευρώπη, προσφέροντας εκδόσεις ICE (κινητήρας εσωτερικής καύσης) και EV (ηλεκτροκίνητο). Ο νικητής του AUTOBEST είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία που ξεκινά να κτίζει το συνδετικό κρίκο μεταξύ του σήμερα και του αύριο, μεταξύ κλασικών και προηγμένων συστημάτων κίνησης και τεχνολογιών. Το νέο Corsa είναι το πρώτο που εκδημοκρατίζει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, κάνοντας τους Ευρωπαίους να αγκαλιάσουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση, έως την επόμενη φάση της κανονικότητας” δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής & Πρόεδρος του AUTOBEST.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό το βραβείο” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller. “Η απόφαση της ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής δείχνει ότι με το Opel Corsa έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο στο μέλλον, και κατάλληλο για όλους. Ένα μοντέλο προηγμένο, αποδοτικό, άριστα εξοπλισμένο, με εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και προσιτή τιμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Corsa είναι τρεις φορές νικητής του AUTOBEST, κάτι που αποδεικνύει ότι με κάθε νέα γενιά οχημάτων, τηρούμε την υπόσχεσή μας να κάνουμε τις κορυφαίες τεχνολογίες προσιτές σε μία ευρεία βάση αγοραστών”.

Σημειώνεται ότι το 2007 και το 2015, η τέταρτη και πέμπτη γενιά Corsa αντίστοιχα, επικράτησαν επίσης στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Το βραβείο DESIGNBEST 2019 πηγαίνει στον Luc Donckewolke, καθιστώντας τον μέλος της DESIGNBEST Hall of Fame της AUTOBEST, αφιερωμένης στους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές αυτοκινήτων της αγοράς. Ο Βέλγος Luc Donckewolke είναι επικεφαλής σχεδιαστής του Hyundai Motor Group – συμπεριλαμβανομένης της Kia και της Genesis. Επίσης, άφησε το στίγμα του στα τμήματα σχεδιασμού των Audi, Bentley και Lamborghini. Στα 54 χρόνια του, ο κ. Donckerwolke είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους σχεδιαστές στον κόσμο, έτοιμος να ανταποκριθεί σε νέες προκλήσεις, καθώς ηγείται του κορεατικού ομίλου.

Τα μέλη της επιτροπής ψήφισαν τη Mazda Skyactiv-X για το βραβείο TECHNOBEST 2019. Οι Ιάπωνες μηχανικοί σχεδίασαν και ανέπτυξαν μια αξιόλογη νέα προσέγγιση βενζινοκινητήρων, με στόχο να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ντίζελ με εκείνα των κινητήρων βενζίνης. Κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια στα οποία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανταπεξέλθουν άλλες ομάδες ειδικών των αυτοκινητοβιομηχανιών. Το Skyactiv-X είναι μια μεγάλη καινοτομία που δείχνει ότι το ICE (κινητήρας εσωτερικής καύσης) μπορεί να παραμείνει περισσότερο χρόνο προσφέροντας μια νέα ευκαιρία στα παραδοσιακά καύσιμα.

Για την εξαιρετική της συμβολή στη σύνδεση οδηγού και τεχνητής νοημοσύνης στο αυτοκίνητο, το βραβείο SMARTBEST 2019 απονέμεται στη SKODA για τον Προσωπικό Βοηθό της Laura. Διαθέσιμο στα μοντέλα Kamiq και Scala, ο ψηφιακός βοηθός Laura, ελεγχόμενος από τη φωνή, συμμορφώνεται πλήρως με τη φιλοσοφία της AUTOBEST, προσφέροντας νέα, εύχρηστη τεχνολογία. Η κριτική επιτροπή εκτίμησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής ανάπτυξης από τους μηχανικούς της Skoda, ενώ τέτοια συστήματα συνήθως προέρχονται από εταιρείες εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δείχνει ότι τα αυτοκίνητα δεν πρέπει απαραιτήτως να δανείζονται λογισμικό από τις εταιρείες τεχνολογίας.

Το Volkswagen ID.3 είναι ο νικητής του βραβείου ECOBEST 2019. Το μοντέλο αυτό είναι το πρώτο που υλοποιείται στη νέα πλατφόρμα MEB, η οποία αναμένεται να εκτοξεύσει τον όμιλο Volkswagen στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, ταχύτερα και περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Ξεκινώντας με το ID.3, στη MEB θα αναπτυχθούν εκατομμύρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο έως το 2025. Επιπρόσθετα με συνεργασίες που έχουν ανακοινωθεί, όπως αυτή με την Ford Motor Company αλλά και άλλες που πρόκειται να υπάρξουν στο μέλλον. Το ID.3 έχει μια σημαντική αποστολή, να οδηγήσει σε αυτό το νέο έπος της Volkswagen, δημιουργώντας το επόμενο επίπεδο ενός θρύλου όπως αυτός του Golf.

Τα βραβεία MANBEST, COMPANYBEST, SAFETYBEST και SPORTBEST έχουν ήδη ανακοινωθεί μετά το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η 19η τελετή απονομής των AUTOBEST Awards θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο Mainz της Γερμανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το βραβείο MANBEST 2019 πηγαίνει στον Michael Lohscheller, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Opel. Το COMPANYBEST απονέμεται στον όμιλο Geely Auto. Το βραβείο SAFETYBEST 2019 απονέμεται για τις τεχνολογίες ClearSight Clear Mirror και ClearSight Ground View στην Jaguar Land Rover. Το SPORTBEST 2019 πηγαίνει στο μύθο της F1, Niki Lauda.

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση της Hertz Lease για τον νέο φορολογικό νόμο
Επόμενο άρθροΤα ΔΣ των FCA και Groupe PSA ενέκριναν τη συγχώνευση