Energy Observer - Toyota φωτίζουν τον Πύργο του Άιφελ

Ο κόσμος που είδε τον Πύργο του Άιφελ τα τελευταία βράδια θα παρατήρησε πως το εμβληματικό παριζιάνικο σύμβολο φωτίστηκε με πράσινο χρώμα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Paris de l’hydrogène» (Παρίσι υδρογόνου) που διοργάνωσε ο Energy Observer.

Η επιλογή του πράσινου φωτισμού συμβολίζει το πιστοποιημένο ανανεώσιμο υδρογόνο που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της κυψέλης καυσίμου Toyota της γεννήτριας υδρογόνου GEH2® που αναπτύχθηκε από την EODev (Energy Observer Developments).

“Η λύση μας οδηγεί τον φωτισμό του Πύργου του Άιφελ σε μια νέα εποχή τεχνολογικής και βιώσιμης προόδου. Πιστεύουμε πως αυτή η πρωτοβουλία θα εφαρμοστεί από πολλούς άλλους και θα πραγματοποιηθούν μελλοντικές εκδηλώσεις με καθαρή ενέργεια. Προβλέπουμε πως τα πιο ωραία μνημεία της Γαλλίας και αλλού θα φωτιστούν χάρη στις βιώσιμες ενεργειακές λύσεις. Πέρα από τη συμβολική τους σημασία, αυτές οι πρωτοβουλίες, όπως η GEH2® του EODev, υπογραμμίζουν τις λύσεις μηδενικών εκπομπών που ήδη υπάρχουν”, δήλωσε ο Jérémie Lagarrigue, Διευθύνων Σύμβουλος της EODev.

Η γεννήτρια GEH2® τροφοδοτεί επίσης τις εγκαταστάσεις της Energy Observer κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη βάση του Πύργου του Άιφελ. Πολλές εταιρείες που παρέχουν λύσεις ενέργειας και κινητικότητας υδρογόνου παρουσιάζουν τα οχήματα και τις εφαρμογές τους για να δείξουν τη βιώσιμη και καινοτόμο προοπτική των αυριανών πόλεων.

Παρουσιάζονται επίσης πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Toyota, συμπεριλαμβανομένου του νέου Mirai, ενός αστικού λεωφορείου που κατασκευάζεται από την CaetanoBus και του συστήματος επέκτασης θαλάσσιας αυτονομίας REXH2® και της γεννήτριας GEH2® που αναπτύχθηκε από κοινού με την EODev. Αυτά τα προϊόντα διατίθενται σήμερα στην αγορά, παρέχοντας λύσεις υπό πραγματικές συνθήκες και ευαισθητοποιώντας κυβερνήσεις, βιομηχανία, μέσα ενημέρωσης, πελάτες και κοινό.

“Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Toyota ώστε να επιτύχει τον στόχο της για ουδέτερο άνθρακα έως το 2050. Αυτή η δέσμευση ανάγεται στο 2015 όταν ανακοινώσαμε την Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050 και λανσάραμε το Mirai – το πρώτο όχημα κυψελών καυσίμου μαζικής παραγωγής στον κόσμο”.

“Πιστεύουμε επίσης πως η τεχνολογία κυψελών καυσίμου θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην επίτευξη ουδέτερου άνθρακα σε ολόκληρο το παγκόσμιο οικοσύστημα μεταφορών – όχι μόνον στον τομέα του αυτοκινήτου, αλλά και στους τομείς των λεωφορείων, των φορτηγών, των σιδηροδρόμων, των αερομεταφορών, της ναυτιλίας και των σταθμών παραγωγής ενέργειας”, δήλωσε ο Matt Harrison, Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Europe.

Ως Επίσημος Εταίρος Κινητικότητας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, το Παρίσι έχει ιδιαίτερη σημασία για την Toyota. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, η Toyota θα παρέχει οχήματα μηδενικών εκπομπών και προηγμένα προϊόντα κινητικότητας για να τονίσει τη δέσμευσή της σε λύσεις κινητικότητας μηδενικών εκπομπών και «Κινητικότητας για Όλους».

Η εκδήλωση “Le Paris de l’hydrogène” διοργανώνεται από την Energy Observer με την υποστήριξη της Πόλης του Παρισιού. Energy Observer είναι η ονομασία του πρώτου αυτόνομου πλοίου υδρογόνου και μηδενικών εκπομπών, που υπήρξε εργαστήριο προώθησης και ενεργειακού μετασχηματισμού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία λαμβάνει χώρα στο Champ-de-Mars από τις 20 έως τις 30 Μαΐου 2021, η Energy Observer παρουσιάζει το νέο εκθεσιακό χωριό της, αφιερωμένο στον οικολογικό μετασχηματισμό, την ανανεώσιμη ενέργεια και το υδρογόνο. Πολλές εταιρείες ενέργειας και λύσεων κινητικότητας υδρογόνου παρουσιάζουν τα οχήματα και τα συστήματά τους για να δώσουν μια θετική, αισιόδοξη και καινοτόμο προοπτική για τις πόλεις του αύριο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε για πρώτη φορά με πιστοποιημένο ανανεώσιμο υδρογόνο από τη γεννήτρια ηλεκτρικού-υδρογόνου μηδενικών εκπομπών που αναπτύχθηκε από την EODev, την εταιρεία start-up που δημιουργήθηκε από την έρευνα και ανάπτυξη του πλοίου Energy Observer.

Προηγούμενο άρθροΣυμβόλαια Συντήρησης μηχανημάτων έργου Komatsu
Επόμενο άρθροTorslanda: πρώτο κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο Volvo