Η αμερικανική εξειδικευμένη εταιρεία έξυπνης κινητικότητας Verra Mobility και η Rent A Car, γαλλική εταιρεία βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, συνεργάζονται για την «Easy Péage» (Εύκολα Διόδια), την πρώτη ανέπαφη λύση πληρωμής διοδίων στην Ευρώπη για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Η «Easy Péage» είναι μια υπηρεσία Ηλεκτρονικής Πληρωμής Διοδίων (ETC) που σχεδιάστηκε για τα διόδια του δικτύου γαλλικών αυτοκινητόδρομων. Επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν τέλη διοδίων αυτόματα και με ασφάλεια.

Χρόνος και καύσιμα

Ως η πρώτη του είδους για ενοικιαζόμενα οχήματα, θα επιτρέπει στους οδηγούς να μη χρησιμοποιούν τις λωρίδες μετρητών ή πιστωτικών καρτών στην είσοδο των αυτοκινητόδρομων και να χρησιμοποιούν αντ’ αυτών τις λωρίδες «Liber-T», χωρίς επαφή ή στάση του οχήματος. Η λύση δεν εξοικονομεί απλώς χρόνο και καύσιμα, αλλά επιτρέπει επίσης στους οδηγούς να τηρούν τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Με ημερήσια χρέωση 2,5 ευρώ (ανώτατο όριο 12,5 ευρώ), οι πελάτες της Rent A Car θα μπορούν σύντομα να πάρουν αυτοκίνητο με συσκευή ETC στο παρμπρίζ. Αυτό θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τις εισόδους πληρωμής «Liber-T» σε οποιαδήποτε διόδια της Γαλλίας. Το κόστος θα χρεώνεται αυτόματα στην πιστωτική κάρτα που χρησιμοποίησαν για την ενοικίαση του αυτοκινήτου.

Η “Easy Péage” δοκιμάζεται σε περίπου 50 σταθμούς Rent A Car στη Γαλλία. Στόχος είναι η ανάπτυξη στο σύνολο του γαλλικού δικτύου της εταιρείας και σε όλα τα αυτοκίνητά της έως το τέλος του 2020.

Ανέπαφη ευκολία

“Αυτό θα καταστήσει την Rent A Car τη μόνη εταιρεία ενοικιάσεων της Γαλλίας και ακόμα και της Ευρώπης που θα προσφέρει λύση πληρωμών ETC των γαλλικών διοδίων στο στόλο των οχημάτων της”, λέει η Anne-Catherine Péchinot, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Rent A Car.

“Στις ΗΠΑ, εκατομμύρια ενοικιαστές οχημάτων κάθε χρόνο απολαμβάνουν την άνεση των ανέπαφων πληρωμών διοδίων. Ανυπομονούμε να τις εφαρμόσουμε όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και σε χώρες με διόδια σε όλο τον κόσμο”, προσθέτει ο David Roberts, CEO της Verra Mobility.

Φωτογραφία: Verra Mobility

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ DPD δοκιμάζει νέο ηλεκτρικό βαν με εφεδρικό κινητήρα
Επόμενο άρθροMy Drive, για τους ασφαλισμένους της Generali