Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΣΤΡΑΚ, Π. Διαμαντόπουλος, κατά την παρουσίαση της Web Fleet Solutions

H Bridgestone απογειώνει την αποδοτικότητα των επαγγελματικών οχημάτων με δύο νέα ελαστικά και κυριαρχεί στο μέλλον της διαχείρισης των στόλων μέσω της Web Fleet Solutions. 

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣΤΡΑΚ, επίσημου αντιπροσώπου των ελαστικών Bridgestone στην Ελλάδα. Λάστιχο που προσγειώνεται από τον ουρανό; Μα αφού πρόκειται για τον “Θεό” των επαγγελματικών ελαστικών…

Με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η ΕΛΑΣΤΡΑΚ να παρουσιάσει στους συνεργάτες της, τη ναυαρχίδα των επαγγελματικών ελαστικών της  Bridgestone, Duravis R002, κατά τη διάρκεια δύο επιτυχημένων εκδηλώσεων, στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Ακόμα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το πρώτο ελαστικό αμιγώς σχεδιασμένο για λεωφορεία από την Bridgestone, CoachAP001.

Η εταιρεία ελαστικών και καουτσούκ Bridgestone καινοτομεί και ανοίγει νέους δρόμους για τους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενώς σχετικά με τη νέα εταιρεία Web Fleet Solutions, η οποία προέκυψε μετά την εξαγορά της Νο 1 εταιρία Τηλεματικής στην Ευρώπη, της Tom Tom Telematics.  Η συνέργεια αυτή δημιουργεί μια κορυφαία πλατφόρμα δεδομένων για τα συνδεδεμένα οχήματα, ξεκλειδώνοντας νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα, που σκοπό έχουν να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα και να ελαχιστοποιήσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας περισσότερο από ποτέ.

Αυτή η τελευταία επένδυση έρχεται να ενισχύσει προηγούμενες κινήσεις της Bridgestone για την ενίσχυση της ψηφιακής της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει δυνατότητες συλλογής δεδομένων από αισθητήρες, πλατφόρμες δεδομένων και αναλυτικά στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη μιας σειράς ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών, όπως FleetPulse, το οποίο επίσης παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Οι συνεργάτες της ΕΛΑΣΤΡΑΚ στο τέλος της παρουσίασης των νέων προϊόντων και υπηρεσιών της Bridgestone, η οποία ‘προβλήθηκε’ στο σύνολο της με φόντο μία ρυμούλκα ενός φορτηγού, ενταγμένη σε street περιβάλλον, είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν τα νέα ελαστικά καθώς και το σύστημα FleetPulse, μέσα από μία άκρως δημοφιλή δραστηριότητα… την εκτέλεση πέναλτι με στόχο το κενό στο κέντρο ενός Duravis R002.

Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Bridgestone στην Ελλάδα, διαθέτοντας τα ελαστικά Bridgestone, Firestone & Dayton στην ελληνική αγορά από το 2001. Πρόκειται για θυγατρική της ΕΛΤΡΑΚ, που έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία των μηχανημάτων Caterpillar στην Ελλάδα από το 1982.

 

Προηγούμενο άρθροH Alfa Romeo Scarabeo παραδίδει μαθήματα σχεδιασμού
Επόμενο άρθροVolkswagen: ταχύτερη πρόοδος για βιώσιμη παραγωγή