SportSmartTT Trail

Η Dunlop λανσάρει τα ελαστικά Trailmax Mission και SportSmart TT Trail που προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες για περιπέτεια και συμπληρώνουν το πρόσφατο λανσάρισμα των ελαστικών Mutant και Trailmax Meridian. Το Trailmax Mission προσφέρει δυναμική off-road απόδοση και το SportSmart TT Trail προσδίδει υψηλές οδηγικές επιδόσεις δρόμου σε μοτοσικλέτες adventure.

Ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κομμάτια της αγοράς μοτοσικλετών είναι εκείνα των  adventure και scrambler. Με περισσότερες επιλογές από ποτέ από τους κορυφαίους κατασκευαστές μοτοσικλετών, οι αναβάτες χρησιμοποιούν τις μηχανές αυτές εξίσου για διάφορες δραστηριότητες, που κυμαίνονται από περιηγήσεις σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, μέχρι και σε οδήγηση σε off-road συνθήκες.

H Dunlop ανακοίνωσε την εισαγωγή δύο νέων ελαστικών στην αγορά, που κυμαίνονται στην αντίθετη πλευρά της κατηγορίας adventure: Τo Trailmax Mission για off-road απαιτητικές διαδρομές και το SportSmart TT Trail, ένα εντελώς νέο concept που καταρρίπτει τα όρια μεταξύ των κατηγοριών hypersport και adventure. Επίσης, το SportSmart TT Trail προσφέρει την επιλογή της ‘απόλυτης επίδοσης’ για τους αναβάτες που επιθυμούν τα υψηλότερα επίπεδα δυναμικού χειρισμού on-road.

Τα δύο αυτά ελαστικά βρίσκονται στις δύο πλευρές των Mutant και Trailmax Meridian, ενώ είναι σχεδιασμένα για εντός ή εκτός δρόμου διαδρομές, που διασχίζουν οι πιο δυναμικές, adventure μηχανές.

“Με τέσσερα νέα adventure ελαστικά που λανσάραμε εντός της χρονιάς, η Dunlop αποκτά ένα φρέσκο και ποικίλο εύρος προϊοντικής γκάμας στην αγορά των ελαστικών adventure” δήλωσε ο Dmitri Talboom, Product Manager.

Trailmax Mission

Σήμερα, οι μοτοσικλέτες adventure είναι ιδανικές για αποστάσεις μεγάλων διαδρομών καθώς και απόλυτα ικανές ώστε να προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις σε χωμάτινο έδαφος. Αυτή η ευελιξία και η δυναμική, αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για τους κατασκευαστές ελαστικών.

To ελαστικό Mission προσφέρει σταθερή off-road απόδοση εφάμιλη με ορισμένα εξειδικευμένα ελαστικά για αυτά τα εδάφη, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα αντοχής, ανθεκτικότητας, ποιοτικής οδήγησης και σταθερότητας. Η Dunlop δοκίμασε περισσότερους από 30 διαφορετικούς τύπους πρωτότυπων ελαστικών Mission πριν προχωρήσει στην τελική τους προδιαγραφή.

Trailmax mission

Ένας πρωταρχικός στόχος  ήταν η αντοχή. Τα τεστ δοκιμών της Dunlop έδειξαν ότι οι αναβάτες μπορούν να αναμένουν πολύ υψηλή χιλιομετρική απόδοση με αυτό το ελαστικό: η έκδοση της παραγωγής του πίσω ελαστικού Mission, απέδωσε 12,800 χιλιόμετρα σε δοκιμή, μια άκρως εντυπωσιακή απόδοση για ελαστικό με τέτοια off-road δυνατότητα*.

Κατασκευασμένα για αναβάτες adventure μηχανών μεγάλων αποστάσεων, το Trailmax Mission είναι ιδανικό για αναβάτες που επιλέγουν μεγάλες ταξιδιωτικές διαδρομές αλλά που εξακολουθούν να απαιτούν το βάθος και την απόδοση του πέλματος του ελαστικού που θα τους επιτρέψει να βγουν εκτός δρόμου και να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η μεγάλη συνεισφορά στην απόδοση έρχεται από την τεχνολογία Dunlop Staggered Step, εξίσου στα μπροστινά αλλά και στα πίσω ελαστικά. Δίνουν περισσότερη ακαμψία στο πέλμα, αλλά και σταθερότητα, ώστε να εμποδίσουν την κάμψη και να δημιουργήσουν περισσότερες άκρες, ώστε καθώς το πέλμα φθείρεται, η επόμενη άκρη πρόσφυσης να «ανεβαίνει» και να προσκολλάται στο έδαφος.

Το ελαστικό Mission διαθέτει επιτηδευμένο γωνιακό σχήμα τακουνιών που προσφέρουν ακαμψία και ανθεκτικότητα σε βραχώδες έδαφος, επιτρέποντάς του χαμηλότερες πιέσεις για να κινηθεί εκτός δρόμου, ενώ επίσης βοηθά τους αναβάτες να κινούνται σε διαδρομές ανωμάλου δρόμου. Το πλευρικό τους τοίχωμα είναι ενισχυμένο για να προσθέσει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αντοχή σε κάθε πίεση.

Το ελαστικό Mission προσφέρεται σε εύρος 19” και 21” για τα μπροστινά και 17” και 18” για τα πίσω ελαστικά ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε μοντέλα όπως τα Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom, BMW GS, KTM 1290/1290S, 790R/790S, Yamaha Ténéré, Triumph 800/900/1200 και σε πολλά ακόμα μοντέλα μοτοσικλετών.

* Δοκιμή που διεξήχθη από ανεξάρτητους αναβάτες σε διαδρομή βουνού 400 χιλιομέτρων, μεγέθη 110/80 19 και 150/70 17, σε Suzuki V-Strom 1000 του 2017.

SportSmart TT Trail

Δεν επιθυμούν όλοι οι αναβάτες adventure μοτοσυκλετών βραχώδη και δύσκολα μονοπάτια. H δυναμική επιτάχυνση και ο σταθερός τους χειρισμός, καθιστούν τα δυναμικά αυτά μοντέλα adventure ως μια ευέλικτη μηχανή για καθημερινή χρήση. Γι΄αυτό το λόγο η Dunlop δημιούργησε ένα ξεχωριστό και εξειδικευμένο ελαστικό για τέτοιους αναβάτες: μια έκδοση Trail του βραβευμένου ελαστικού SportSmart TT για superbikes.

Το ελαστικό SportSmart TT έχει ανακυρηχθεί νικητής σε δοκιμή του περιοδικού Fast Bikes και βαθμολογήθηκε ως ‘Το Καλύτερο Ελαστικό Χειρισμού’ από το περιοδικό PS σε τεστ που έγινε σε στεγνή πίστα. Για τους αναβάτες που επιθυμούν το απόλυτο επίπεδο δυναμικής απόδοσης σε δρόμο ή πίστα, η Dunlop έχει κάνει τα εκπληκτικά επίπεδα απόδοσης του SportSmart TT, διαθέσιμα στις πιο δημοφιλής διαστάσεις μηχανών adventure που διατίθενται σήμερα στην αγορά.

Η απόδοση του Dunlop SportSmart TT Trail, επιτυγχάνεται μέσω του συνδυασμού τεχνολογίας αγώνων που συμπεριλαμβάνει το χαρακτηριστικό πέλμα Speed Vent.

Αυτός ο περίπλοκος σχεδιασμός στα αυλάκια του πέλματος που ανοίγουν και κλείνουν στις στροφές, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που βελτιώνει την επαγωγή θερμότητας.

“H Dunlop φέρνει κάτι εντελώς καινούργιο στην αγορά ελαστικών, με το SportSmart TT Trail. Σήμερα, οι προηγμένες μοτοσικλέτες adventure αποτελούν τον Ελβετικό σουγιά των μοτοσικλετών. Τα τέσσερα νέα ελαστικά μας επιτρέπουν στους αναβάτες να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των μοτοσικλετών τους, είτε νιώθοντας αδρεναλίνη από διαδρομές σε πίστα, σε μεγάλες διαδρομές είτε μέσα από περιπέτεια σε εκτός δρόμου δύσκολα μονοπάτια” πρόσθεσε ο Dmitri.

*Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητους συμβαλλόμενους αναβάτες σε ορεινή διαδρομή 400km με διαστάσεις 110/80 19 και 150/70 17, σε 2017 Suzuki V-Strom 1000.

 

 

Προηγούμενο άρθροGlobal Fleet Conference Webinar – 3 Ιουνίου
Επόμενο άρθροPolestar – Plugsurfing συνεργάζονται για δημόσια φόρτιση