H γαλλική DS Automobiles σχεδίασε ένα πλήρως ηλεκτρικό, ασύμμετρο σπορ αυτοκίνητο, ως το “όραμα του 2035”, το DS X E-Tense. Ένα αυτοκίνητο που είναι “ελαφρύ σαν φτερό” και “σιωπηλό σαν αεράκι”, σφυρηλατημένο από το όραμα των δημιουργών του, για ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με τα αυτοκίνητα.

Το αυτοκίνητο είναι εντελώς ηλεκτρικό και αυτόνομο, αλλά επίσης ασύμμετρο. Είναι μια ιδέα που βασίζεται σε μια μοναδική ένωση δύο οχημάτων σε ένα, που επιτρέπει στον κάτοχό του να επιλέξει τον τρόπο οδήγησης που ταιριάζει με την ανάγκη του σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή.

Διαθέτει το πιλοτήριο για τον οδηγό και μια κλειστή άνετη και αεριζόμενη κάψουλα κάτω από ένα διαφανή γυάλινο θόλο, για να ταξιδεύουν οι επιβάτες με άνεση, ή ο οδηγός όταν το θελήσει.

Το εσωτερικό δημιουργήθηκε για να προσφέρει χαλάρωση, η ταπετσαρία περιλαμβάνει φτερά χήνας και το κάθισμα λειτουργεί και σαν μασέρ. Διαθέτει ακόμη και καφετιέρα.

Ενώ το αυτοκίνητο φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο δύο άτομα, ένα τρίτο μικρότερο κάθισμα μπορεί να διπλωθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για έναν επιπλέον επιβάτη.

 

Πέρα από την άνεση του εσωτερικού του το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο για μεγάλες ταχύτητες, διαθέτει ένα αμάξωμα από ανθρακονήματα και δύναμη 1.000 κιλοβάτ. Τοποθετημένοι στους εμπρός τροχούς, οι δύο κινητήρες που αποτελούν την πηγή ισχύος του all-electric DS X E-Tense παρέχουν ασυναγώνιστη απόδοση. Για την οδική χρήση, η μέγιστη ισχύς είναι 400kW (540 ίππους), αριθμός που φτάνει στα 1.000kW (1.360 ίππους) σε λειτουργία «κυκλώματος» που επιτρέπει στον οδηγό να απολαύσει την εξαιρετική απόδοση της ανάρτησης που έχει σχεδιάσει η DS Performance, η τεχνική ομάδα πίσω από το πρόγραμμα της Formula F της DS. Διαθέτει καινοτόμα ελατήρια και ράβδους στρέψης, ενώ η πρόσφυση και η επιβράδυνση ελέγχονται από ένα προηγμένο ενεργό σύστημα σχεδιασμένο για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιφάνειας του οδοστρώματος.

Λόγω της νέας τεχνολογίας, το σώμα του οχήματος είναι σε θέση να ανακτήσει την αρχική του μορφή μετά από κρούση, ενώ η διαμόρφωση της μπροστινής μάσκας και η ψυκτική ικανότητα του DS X E-Tense προσαρμόζονται στις παρορμήσεις του οδηγού. Με το DS Light Veil, η φωτεινότητα ελέγχεται από μια λειτουργία που προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των επιβατών, του αυτοκινήτου και του περιβάλλοντος.

 

Προηγούμενο άρθροΗ γη της επαγγελίας στην έξυπνη κινητικότητα
Επόμενο άρθροΑποχωρήσεις υψηλού επιπέδου από το Δ. Σ. της LeasePlan