Δημιουργήθηκε η Alliance for Automotive Innovation (Συμμαχία για την Καινοτομία στην Αυτοκινητοβιομηχανία), από τη συγχώνευση των Global Automakers και The Alliance of Automobile Manufacturers, στις ΗΠΑ ώστε να καταστεί η μοναδική, έγκυρη και σεβαστή φωνή εκπροσώπησης του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Alliance for Automotive Innovation αντιπροσωπεύει τους κατασκευαστές που παράγουν σχεδόν το 99% των αυτοκινήτων και των ελαφρών φορτηγών που πωλούνται στις ΗΠΑ και είναι αφιερωμένη στη συμβολή της καινοτομίας στην αγορά με ασφάλεια και καθαρότητα.

Η Global Automakers και η Alliance of Automobile Manufacturers ανακοίνωσαν στις 8 Ιανουαρίου τη δημιουργία μιας νέας ένωσης που αξιοποιεί την διευρυμένη ιστορία και των δύο οργανισμών ενώ παράλληλα δημιουργεί μια ενιαία βιομηχανική φωνή. Η Alliance for Automotive Innovation, που αντιπροσωπεύει τους καινοτόμους κατασκευαστές και τους εταίρους της αλυσίδας αξίας που παράγουν από κοινού σχεδόν το 99% όλων των ελαφρών οχημάτων που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επιταχύνει την ασφαλή ανάπτυξη των προσωπικών μεταφορών μέσω αποτελεσματικής δημόσιας πολιτικής, και μεγαλύτερης δημόσιας κατανόησης.

Ο οργανισμός θα είναι η αναγνωρισμένη φωνή της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην προσπάθεια δημιουργίας μιας ασφαλούς και μετασχηματιστικής πορείας για την ανάπτυξη του κλάδου. Ο John Bozzella, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Global Automakers, θα ηγηθεί της οργάνωσης.

“Ως μοναδική, ξεκάθαρη και σεβαστή φωνή της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο ρόλος αυτής της οργάνωσης θα είναι να βοηθήσει τους εταίρους και τους συνεργάτες μας μέσω των συναρπαστικών τεχνολογικών εξελίξεων και μεταβολών στον κλάδο”, δήλωσε ο John Bozzella, πρόεδρος και CEO της for Automotive Innovation. “Με βαθιές βιομηχανικές ρίζες και τεχνογνωσία, θα είμαστε η φωνή που υπερασπίζεται πολιτικές που υποστηρίζουν τις προσπάθειες της βιομηχανίας μας για την ανάπτυξη καθαρότερων, ασφαλέστερων και ευφυέστερων επιλογών κινητικότητας για το αμερικανικό κοινό”.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δαπάνησαν περισσότερα από 125 δισ, δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη το 2018 μόνο. Ο κλάδος διαθέτει περίπου 5.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας ετησίως, όλα αυτά πληρούν ή υπερβαίνουν εκατοντάδες κυβερνητικούς κανονισμούς για την ασφάλεια και το περιβάλλον, ανά όχημα, μόνο στις ΗΠΑ. Με την τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας να προχωράει σε ασύγκριτα ταχείς ρυθμούς από τη γέννηση του κλάδου, τα επόμενα χρόνια θα επηρεάσουν την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ για τις επόμενες δεκαετίες. Οι νέες τεχνολογίες ανίχνευσης και απεικόνισης, οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και η συνεχώς αυξανόμενη συνδεσιμότητα θα καταστήσουν τις προσωπικές μεταφορές ασφαλέστερες, πιο έξυπνες και πιο αποτελεσματικές από πριν σώζοντας ζωές και εξοικονομώντας πόρους και χρήματα.

“Η προσέλκυση νέων τεχνολογιών στην αγορά απαιτεί νομοθετικές ενέργειες και κανονιστικό περιβάλλον που να μας επιτρέπουν την ελευθερία καινοτομίας”, πρόσθεσε ο κ. Bozzella. “Είναι κρίσιμο το έργο της οργάνωσής μας να διασφαλίσει ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και οι ρυθμιστικές αρχές θα κατανοήσουν πώς οι βασικές τεχνολογικές βελτιώσεις μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας των πελατών μας, των ψηφοφόρων τους και των δέκα εκατομμυρίων εργαζομένων στον τομέα των αυτοκινήτων. Αυτή η συνδυασμένη οργάνωση θα βοηθήσει στην καθοδήγηση του κλάδου, φέρνοντας νέες καινοτομίες και πολιτικές στην αγορά “.

Όλα τα μέλη των συγχωνευμένων ενώσεων θα αποτελέσουν μέρος της νέας οργάνωσης. Επιπλέον, τα μέλη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την ενεργό συμμετοχή νέων εταιρειών κινητικότητας και τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των νεοεισερχομένων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίοι επικεντρώνονται στην αυτοκίνηση, τα ηλεκτροκίνητα και τα συνδεδεμένα οχήματα.

Τα μέλη της Alliance for Automotive Innovation

Τα μέλη της Alliance for Automotive Innovation περιλαμβάνουν τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ των διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών, των προμηθευτών αρχικού εξοπλισμού, της τεχνολογίας και άλλων εταιρειών που σχετίζονται με την αυτοκινητοβιομηχανία και εμπορικές ενώσεις. Η Συμμαχία για την Αυτοκινητοβιομηχανία Καινοτομίας έχει την έδρα της στην Ουάσιγκτον DC, με γραφεία στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν και το Σακραμέντο στην Καλιφόρνια.

Δείτε το video παρουσίασης της νέας Ένωσης εδώ.

Προηγούμενο άρθροΤι δήλωσε ο Carlos Ghosn στη συνέντευξη τύπου
Επόμενο άρθροTo e-4ORCE, της Nissan διευρύνει τις επιδόσεις των EV