Η Nissan δηλώνει ότι δεν προτίθεται να διαλύσει τη συμμαχία της με τη Renault αλλά αντιθέτως τη θεωρεί πηγή της ανταγωνιστικότητάς της.

Μετά την έντονη φημολογία που ξεκίνησε από ρεπορτάζ των Financial Times ότι τα στελέχη της Nissan κάνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για διάλυση της συμμαχίας με την Renault, η Nissan εξέδωσε σήμερα (14 Ιανουαρίου) σχετική ανακοίνωση, σχετικά με τη στάση της έναντι της Συμμαχίας:

“Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των άρθρων, η Nissan δεν σκέπτεται να διαλύσει τη Συμμαχία”.

“Η Nissan, η Renault και η Mitsubishi Motors δημιούργησαν το Μάρτιο του 2019 το Επιχειρησιακό Συμβούλιο της Συμμαχίας (Alliance Operating Board – AOB) ως θεμέλιο για συνεχή βελτίωση και στήριξη για μελλοντική επιτυχία”.

“Το AOB, το οποίο διοργανώνει συναντήσεις σε μηνιαία βάση, είναι από τότε το μοναδικό όργανο που επιβλέπει τις επιχειρήσεις και τη διακυβέρνηση στη Συμμαχία”.

“Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, όλα τα μέλη του AOB συμφώνησαν σχετικά με τα προγράμματα για τη σημαντική βελτίωση και επιτάχυνση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της Συμμαχίας προς όφελος των εταιρειών-μελών, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων δράσης για τη μεγιστοποίηση της συμβολής της Συμμαχίας στα στρατηγικά σχέδια και τα λειτουργικά κέρδη κάθε εταιρείας”.

“Η Συμμαχία είναι η πηγή ανταγωνιστικότητας της Nissan. Μέσα από τη Συμμαχία, για να επιτύχει μια βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη, η Nissan θα επιδιώξει να συνεχίσει να προσφέρει κερδοφόρα αποτελέσματα για όλες τις εταιρείες-μέλη”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου, η Συμμαχία των τριών εταιρειών απέκτησε νέα διοίκηση με τον διορισμό του Hadi Zablit ως Γενικού Γραμματέας της.

Προηγούμενο άρθροΆνοδος πωλήσεων για τη Bentley το 2019
Επόμενο άρθροΟι συνολικές ταξινομήσεις στην Ελλάδα το 2019