Αύξηση συνεχίζει να καταγράφεται στις συνολικές ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα πρωτογενή της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου, Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η αύξηση αυτή στα  επιβατικά έφτασε το 23,6%.

Αύξηση είχαμε και στις λοιπές κατηγορίες οχημάτων, πλην λεωφορείων. Συγκεκριμένα, στα καινούργια φορτηγά 20,5%, στα καινούργια λεωφορεία -61,7% και στα καινούργια δίκυκλα (μεγαλύτερα των 50 cc) 10,7%.

Στο σύνολο του έτους η εικόνα είναι ανοδική με όλες τις κατηγορίες οχημάτων να καταγράφουν διψήφια αύξηση. Τα επιβατικά αυξήθηκαν κατά 10,3%, τα φορτηγά (ελαφρά και βαρέα) 15,8%, τα λεωφορεία 38,4% και τα δίκυκλα (14,5%), όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα.

Συνολικές ταξινομήσεις 2019 - Ελλάδα

Στις συνολικές ταξινομήσεις στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν για όλο το έτος τα SUV (+6,3%) και αντίστοιχα τον Δεκέμβριο (+9,6%).

Συνολικές ταξινομήσεις ανά κατηγορία 2019 - Ελλάδα

Από πλευράς κατανομής ταξινομήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων ανά καύσιμο στη χώρα μας, τα πετρελαιοκίνητα οχήματα μείωσαν το μερίδιό τους στις συνολικές ταξινομήσεις κατά 8,4% τον Δεκέμβριο και κατά 9,1% το σύνολο του έτους. Εξαιρετικά χαμηλό είναι το ποσοστό των επαναφορτιζόμενων οχημάτων ((BEV-PHEV) αντανακλώντας την μεγάλη διαφορά στην τιμή αγοράς και την ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη υποδομών. Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η εικόνα συνολικά είναι η ακόλουθη:

Συνολικές ταξινομήσεις ανά καύσιμο 2019 - Ελλάδα

Προηγούμενο άρθροΔεν θέλει να διαλύσει τη Συμμαχία με τη Renault η Nissan
Επόμενο άρθροΔύο ‘πράσινα’ Volkswagen για το ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων