Οι David Powels και Kai Vogler ορίστηκαν νέος VP της Seat S.A. για τα οικονομικά και την πληροφορική, ο πρώτος και VP για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ αντίστοιχα ο δεύτερος.

Θα αναφέρονται απευθείας στον Πρόεδρο της εταιρείας Wayne Griffiths. Ο κ. Powels θα αναλάβει τη θέση του από την 1η Σεπτεμβρίου και ο κ. Vogler θα ενταχθεί στην Seat την 1η Οκτωβρίου.

«Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον David Powels και τον Kai Vogler, δύο ταλαντούχους επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία. Το υπόβαθρό τους στον Όμιλο Volkswagen θα συμβάλει θετικά σε βασικούς τομείς όπως τα Χρηματοοικονομικά και η Πληροφορική και οι Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ», δήλωσε ο Wayne Griffiths.

Ο κ. Griffiths εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του στον Carsten Isensee, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από μια καριέρα 34 ετών στο Volkswagen Group, για το έργο του ως προκάτοχος του Powels: «Ο Carsten έχει τεράστια αξία για την εταιρεία. Ηγήθηκε της Seat S.A. και θεμελίωσε ένα πρόγραμμα ασφάλειας ρευστότητας στους πιο δύσκολους μήνες της πανδημίας. Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη δέσμευσή του κατά το διάστημα της συνεργασίας μας».

David Powels - SEAT
David Powels

Ο David Powels έχει πάνω από 30 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στον Όμιλο, σε χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Γερμανία και η Νότια Αφρική, από την οποία κατάγεται. Από το τέλος του 2017, έχει τη θέση του πρώτου VP και Executive VP Commercial στην SAIC Volkswagen Automotive Co. στην Κίνα, μια κοινοπραξία των SAIC Motor και Volkswagen Group.

Ο David Powels απέκτησε το πτυχίο του στο εμπόριο από το Πανεπιστήμιο Nelson Mandela του Port Elizabeth και πιστοποιήθηκε ως ορκωτός λογιστής στη Νότια Αφρική. Ολοκλήρωσε επίσης ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Management Development στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Ο κ. Powels ξεκίνησε την καριέρα του στη Volkswagen South Africa το 1989. Αφού εργάστηκε στη Γερμανία και τη Βραζιλία, ανέλαβε CEO του Volkswagen Group Νοτίου Αφρικής το 2007. Στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της VW Βραζιλίας και της περιοχής VW Region Νοτίου Αμερικής. Μιλά αγγλικά, γερμανικά και πορτογαλικά.

Kai Vogler, SEAT
Kai Vogler

Ο Kai Vogler, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Wayne Griffiths στο ρόλο του ως VP Sales & Marketing, είναι ειδικός σε νέες δραστηριότητες και μοντέλα διανομής και έχει ευρύ διεθνές υπόβαθρο. Ήταν Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης της Volkswagen Financial Services AG από το 2019, εστιάζοντας στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ και με γενική ευθύνη όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με εξαίρεση τη Γερμανία. Στο Volkswagen Group, κατείχε διάφορες θέσεις στις Volkswagen Financial Services AG, Volkswagen Moller Bilfinans AS και Porsche Financial Services, στη Γερμανία και τη Νορβηγία.

Ο Kai Vogler απέκτησε πτυχίο πληροφορικής στις επιχειρήσεις από το Πανεπιστήμιο του Έσσεν της Γερμανίας. Μιλάει γερμανικά και αγγλικά.

Προηγούμενο άρθροΚίνδυνος για Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην ηλεκτρική κινητικότητα
Επόμενο άρθροΣυνεργασία HERE, Vodafone και Porsche