Η Daimler συμφώνησε με τη Nokia για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Η Daimler και η Nokia ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τερματίζοντας τη μεταξύ τους διαμάχη.

Η συμφωνία προβλέπει την κατόπιν ανταμοιβής χορήγηση της τεχνολογίας κινητών τηλεπικοινωνιών εκ μέρους της Nokia στην Daimler.

Η συμφωνία αυτή τερματίζει τη διαμάχη των τελευταίων χρόνων σχετικά με την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ασύρματης τεχνολογίας στα αυτοκίνητα.

Η νομική διαμάχη των δύο εταιρειών, που αμφότερες είχαν στραφεί η μία κατά της άλλης στα γερμανικά δικαστήρια, ήταν αμφίρροπη.

Οι τεχνολογικές εταιρείες θεωρούν πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να πληρώνουν δικαιώματα για την τεχνολογία που χρησιμοποιούν σε συστήματα πλοήγησης, επικοινωνία οχημάτων και αυτόνομα αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι τελευταίες αντιτείνουν πως θα πρέπει να πληρώνουν οι προμηθευτές τους, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει τα τέλη για τους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των εταιρειών, τα δύο μέρη συμφώνησαν να διευθετήσουν όλες τις εκκρεμείς διαφορές μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένης της καταγγελίας της Daimler κατά της Nokia στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, οι όροι της συμφωνίας συμφωνήθηκε να παραμείνουν εμπιστευτικοί.

“Η συμφωνία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει και πάλι την ποιότητα του χαρτοφυλακίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μας, τη συμβολή της Ε & Α της Nokia στον κλάδο συνδεδεμένων οχημάτων και τις ευκαιρίες ανάπτυξης για το πρόγραμμα αδειοδότησης αυτοκινήτων”, σχολίασε η Jenni Lukander, πρόεδρος της Nokia Technologies.

Προηγούμενο άρθροAB Volvo: πρόταση διανομής κερδών στους μετόχους
Επόμενο άρθροΑστυπάλαια: Παγκόσμιο πρότυπο για βιώσιμη κινητικότητα