Το Διοικητικό Συμβούλιο της AB Volvo προτείνει τη διανομή κερδών από την πώληση της UD Trucks στους μετόχους και θα συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για ψήφιση της πρότασης.

Η πρόταση συνεπάγεται διανομή 9,50 SEK (0,95 ευρώ) ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε περίπου 19 δισεκατομμύρια SEK (1,881 δισ. ευρώ). Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2021.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η βελτιωμένη κερδοφορία του Volvo Group, η ανθεκτικότητα στην ύφεση και η ισχυρή οικονομική του θέση επιτρέπουν διανομή στους μετόχους των κερδών από την πώληση της UD Trucks», αναφέρει ο πρόεδρος της AB Volvo, Carl-Henric Svanberg. «Ακόμα και μετά τη διανομή, ο Όμιλος παραμένει οικονομικά ισχυρός, με πόρους για επενδύσεις σε μελλοντικές τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα που προωθούν την μετάβαση σε μεταφορές άνευ ορυκτών καυσίμων και μια πιο βιώσιμη κοινωνία».

Η πρόσκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα αναγγελθεί σύντομα. Η ημερομηνία διανομής, εάν εγκριθεί από τη Συνέλευση, προτείνεται να είναι η 1η Ιουλίου 2021.

Η UD Trucks Corporation είναι μια ιαπωνική εταιρεία της οποίας η κύρια δραστηριότητα είναι η κατασκευή και πώληση φορτηγών ντίζελ, λεωφορείων, σασί λεωφορείων και οχημάτων ειδικής χρήσης. Η έδρα της βρίσκεται στο Ageo, Saitama, Ιαπωνία. Η εταιρεία είναι πλήρως θυγατρική της Isuzu Motors από τον Απρίλιο 2021.

Η Isuzu Motors και ο Όμιλος Volvo ολοκλήρωσαν την 1η Απριλίου 2021 τη συναλλαγή με την οποία η Isuzu Motors απέκτησε την UD Trucks από τον Όμιλο Volvo. Η στρατηγική συμμαχία για τα επαγγελματικά οχήματα μεταξύ των δύο ομίλων, με στόχο την αξιοποίηση ευκαιριών στον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό του κλάδου, τέθηκε επίσης σε λειτουργία.

Προηγούμενο άρθροKia Creativity Drive για την ενδυνάμωση των νέων γενεών
Επόμενο άρθροDaimler – Nokia: συμφωνία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας