Το Groupe PSA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί ότι κλείνει σταδιακά τα εργοστάσιά του στην Ευρώπη μέχρι τις 27 Μαρτίου, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, για την πρόληψη εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Συγκεκριμένα το κλείσιμο των εργοστασίων αφορά στις χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Σλοβακία.

Λόγω της αύξησης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 πλησίον ορισμένων μονάδων παραγωγής, τις εφοδιαστικές διαταράξεις εκ μέρους μεγάλων προμηθευτών, καθώς και την απότομη πτώση στις αγορές αυτοκινήτων, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και τα μέλη της μονάδας κρίσης του Groupe PSA, αποφάσισαν το κλείσιμο των εγκαταστάσεων παραγωγής οχημάτων σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα και μέχρι τις 27 Μαρτίου.

  • 16 Μαρτίου: Mulhouse (Γαλλία), Μαδρίτη (Ισπανία)
  • 17 Μαρτίου: Poissy, Rennes, Sochaux (Γαλλία), Σαραγόσα (Ισπανία), Eisenach,
  • Rüsselsheim (Γερμανία), Ellesmere Port (Ηνωμένο Βασίλειο), Gliwice (Πολωνία)
  • 18 Μαρτίου: Hordain (Γαλλία), Vigo (Ισπανία), Mangualde (Πορτογαλία)
  • 19 Μαρτίου: Luton (Ηνωμένο Βασίλειο), Trnava (Σλοβακία)

Το κλείσιμο των μηχανολογικών εγκαταστάσεων θα προσαρμοστεί αναλόγως.

Οι ομάδες διαχείρισης εγκαταστάσεων θα εφαρμόσουν τις διαδικασίες κλεισίματος τοπικά και θα πραγματοποιηθούν σε συντονισμό με τους κοινωνικούς εταίρους.

Το Groupe PSA, υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του, πως μέχρι τότε, η συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα, που υπερβαίνουν τις συστάσεις των τοπικών υγειονομικών αρχών, αποτελούν την καλύτερη προστασία και την πρόληψη εξάπλωσης του ιού.

Προηγούμενο άρθροΣειρά Airco από τη Wynn’s για κλιματιστικά αυτοκινήτων
Επόμενο άρθροΗ Daimler αναβάλλει τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της