Η Daimler αναβάλλει τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της που θα πραγματοποιείτο την 1η Απριλίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως προτεραιότητα έχει η υγεία των μετόχων, των εργαζομένων, των επισκεπτών και των παρόχων υπηρεσιών.

Μετά τη στάθμιση όλων των πτυχών, ιδιαίτερα για την υγεία όλων των συμμετεχόντων και μετά από εντολή του αρμόδιου υγειονομικού τμήματος, η Daimler AG αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων όπως είχε προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου 2020 αλλά να την αναβάλει για μεταγενέστερη ημερομηνία εντός του έτους. Αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αναβολή του ψηφίσματος σχετικά με την κατανομή των κερδών και την καταβολή του μερίσματος.

Ανάλογα με την περαιτέρω πορεία των λοιμώξεων, η Daimler AG σκοπεύει να διοργανώσει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις αρχές Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορωνοϊού (SARS-CoV-2). Το Ινστιτούτο Robert Koch και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Γερμανία υποθέτουν ότι ο αριθμός των λοιμώξεων θα αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία δίνει ύψιστη προτεραιότητα στην υγεία των μετόχων και των εργαζομένων της, καθώς και των παρόχων υπηρεσιών και των επισκεπτών στην ετήσια συνέλευση.

Προηγούμενο άρθροCOVID-19: Το Groupe PSA κλείνει τα εργοστάσιά του στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροBMW Group: Οι στόχοι του 2019 επιτεύχθηκαν