Ο Όμιλος Michelin ανταποκρίνεται στις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς και λαμβάνει τα μέτρα που απαιτούνται για τον μετριασμό του αντίκτυπου αυτής της συστημικής κρίσης, που προκύπτει από τον COVID-19.

Τα δεδομένα της αγοράς ελαστικών για τον Φεβρουάριο του 2020, που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Όμιλος Michelin, δείχνουν τον αρχικό αντίκτυπο της κρίσης του COVID-19, με την παγκόσμια αγορά ελαστικών για επιβατηγά και ελαφρά φορτηγά να μειώνεται 9% σε ετήσια βάση ενώ η αγορά των ελαστικών φορτηγών μειώθηκε κατά 16%.

Πρώτα απ ‘όλα, ο Όμιλος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων του, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές σε κάθε χώρα. Ο Όμιλος αποφάσισε να κλείσει, για τουλάχιστον μία εβδομάδα, τις εγκαταστάσεις παραγωγής του που βρίσκονται στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί μέχρι τώρα από την πανδημία.

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2019, ο Όμιλος εξέδωσε τις προβλέψεις του για το 2020, χωρίς να έχει λάβει υπόψη του τις επιπτώσεις της κρίσης COVID-19. Τώρα που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στη μέση μιας συστημικής κρίσης, οι προβλέψεις του Ομίλου για το 2020 δεν ισχύουν πλέον, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να εκτιμηθεί ο δυνητικός αντίκτυπος. Ο Όμιλος αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μετριάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης στο λειτουργικό εισόδημα και στην ρευστότητα. Επιπλέον, ο Όμιλος διαθέτει τις πηγές χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας που περιβάλλει την κρίση.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η κινεζική αγορά πλήγηκε σοβαρά από την κρίσητου COVID-19. Στην Ευρώπη, όπου ο αντίκτυπος της κρίσης αυτής είναι περιορισμένος το Φεβρουάριο, η ζήτηση για αρχικό εξοπλισμό είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες, ενώ η αγορά αντικατάστασης υποφέρει από ένα ζεστό Χειμώνα και ένα ελαφρύ φαινόμενο αποθέματος. Στη Βόρεια Αμερική, ενώ η ζήτηση για αρχικό εξοπλισμό είναι σταθερή, η αγορά αντικατάστασης μειώθηκε σημαντικά, κυρίως λόγω της υψηλής βάσης σύγκρισης.

Ο Όμιλος προτίθεται να επικαιροποιήσει τις ετήσιες προβλέψεις του για την αγορά ελαστικών όταν θα κυκλοφορήσει τα στοιχεία εσόδων του πρώτου τριμήνου.

Αγορά ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών

Φεβουάριος 2020 / 2019
Αγορά Ευρώπη + Ρωσία & CIS * Ευρώπη χωρίς Ρωσία & CIS * Βόρεια Αμερική Νότια Αμερική Κίνα
Ελαστικά αρχικού εξοπλισμού
-9%
-3%
+1%
-21%
-78%
Ελαστικά αντικατάστασης
-4%
-4%
-9%
+4%
-60%
YTD (Φεβρουάριος 2020)
Αγορά Ευρώπη + Ρωσία & CIS * Ευρώπη χωρίς Ρωσία & CIS * Βόρεια Αμερική Νότια Αμερική Κίνα
Ελαστικά αρχικού εξοπλισμού
-6%
-3%
-1%
-13%
-45%
Ελαστικά αντικατάστασης
-3%
-3%
-7%
+3%
-32%

* Συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας

Προηγούμενο άρθροΗ Audi με αναβαθμισμένο ρόλο στον Όμιλο Volkswagen
Επόμενο άρθροPeugeot, υποστήριξη στόλου ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ