Η CarsOnTheWeb (COTW) λανσάρισε μια σειρά από λειτουργίες για να κάνει τη διαδικασία υποβολής online προσφορών, σε δημοπρασίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ακόμα πιο συναρπαστική και επιτυχημένη. 

Η COTW υπερηφανεύεται για την καινοτομία της στις online δημοπρασίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Έτσι, η εξειδικευμένη εταιρεία που εδρεύει στο Βέλγιο, εφάρμοσε ένα έργο εμπειρίας χρήστη (UX), το οποίο εισάγει κάποιες αλλαγές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αυτές οι αλλαγές θα βελτιώσουν την ηλεκτρονική εμπειρία των εγγεγραμμένων αντιπροσώπων αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής που αποτελούν την πελατειακή της βάση.

Βαθμολογία πωλητή

Η πλατφόρμα COTW περιλαμβάνει τώρα μια βαθμολογία πωλητή, προσφέροντας μέγιστη διαφάνεια στους αγοραστές.

Η βαθμολογία του πωλητή βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια που σχετίζονται με τις ανάγκες των πελατών της COTW. Οι πωλητές που επιθυμούν να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους μπορούν να το κάνουν προσθέτοντας λεπτομέρειες στις περιγραφές των οχημάτων τους, αποδεχόμενοι την υψηλότερη προσφορά σε πλειστηριασμό ή παραδίδοντας τα οχήματα γρηγορότερα μετά την παραλαβή της πληρωμής.

Βαρόμετρο τιμών

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επίσης ένα βαρόμετρο τιμών, το οποίο εξαλείφει σε μεγάλο βαθμό την ανασφάλεια της προσφοράς, μεγιστοποιώντας έτσι τη δυνατότητα κερδοφόρων προσφορών.

Δεδομένου ότι δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα της πλατφόρμας πλειστηριασμών σταθερές τιμές, οι αγοραστές ενδέχεται να μην είναι βέβαιοι για το αν η προσφορά τους έχει εύλογες πιθανότητες επιτυχίας. Το τρίχρωμο βαρόμετρο τιμών εμφανίζει τις χαμηλές προσφορές στην κόκκινη ζώνη, τις προσφορές μέσου επιπέδου στην κίτρινη ζώνη και τις υψηλές προσφορές στην πράσινη ζώνη.

Δείκτης τιμών

Μια άλλη καινοτομία της COTW είναι ο δείκτης τιμών καταναλωτή, που δείχνει τις μέσες τιμές των μοντέλων αυτοκινήτων στις τοπικές αγορές.

Δεδομένου ότι πολλοί από τους αγοραστές θέλουν να αποκτήσουν αυτοκίνητα που προέρχονται από άλλες αγορές πέραν της δικής τους, μια ένδειξη των μέσων τιμών στις αγορές αυτές, αποτελεί γι’ αυτούς ένα χρήσιμο εργαλείο.

 

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Τηλεματική, απαραίτητη η εφαρμογή της το 2019
Επόμενο άρθροUZE Mobility: 500 van StreetScooter για δωρεάν κοινή χρήση