Η Continental κυκλοφόρησε το ContiConnect Lite, μια νέα έκδοση εφαρμογής για ψηφιακή διαχείριση ελαστικών.

Το ContiConnect Lite λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των αισθητήρων ελαστικών και της επαγγελματικής διαχείρισής τους και προσφέρει μια δωρεάν πύλη σε επιλεγμένες λειτουργίες του ContiConnect. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ελαστικά με ενσωματωμένο αισθητήρα Gen2. Από φέτος, η Continental παραδίδει τα ελαστικά της radial εκτός δρόμου (OTR) με αισθητήρα Bluetooth.

«Η ψηφιακή διαχείριση ελαστικών συμβάλλει στη μεγαλύτερη ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα, ειδικά στους τομείς της χωματουργικής, της γεωργίας και των λιμένων», δήλωσε ο Martijn Oosterbaan, Επικεφαλής Διοίκησης Προϊόντων της Continental Specialty Tires. Χάρη σε έναν αισθητήρα με δυνατότητα Bluetooth, τα δεδομένα των ελαστικών μπορούν να διαβαστούν απευθείας μέσω smartphone. «Αυτό καθιστά την πρόσβαση στην ψηφιακή διαχείριση ελαστικών ιδιαίτερα εύκολη», συμπλήρωσε ο Oosterbaan. Εκτός από τα ελαστικά OTR, η Continental προσφέρει επίσης ψηφιακή διαχείριση ελαστικών στους πελάτες της για ελαστικά φορτηγών.

Οι απαιτήσεις για ειδικά ελαστικά είναι ιδιαίτερα υψηλές. Είναι σχεδιασμένα για οχήματα υψηλών επιδόσεων και χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, σε φορτωτές, τρακτέρ και οχήματα λιμένων και τερματικών σταθμών. Το ContiConnect Lite βοηθά τους fleet managers να παρακολουθούν την κατάσταση των ελαστικών τους. Oosterbaan: «Η προσφορά μας είναι κατάλληλη για πελάτες μικρότερου στόλου, όπως εκείνους σε κέντρα ανακύκλωσης, εργοστάσια ανάμειξης ασφάλτου και εγκαταστάσεις χειρισμού εμπορευματοκιβωτίων». Το ContiConnect Lite δεν απαιτεί πρόσθετο υλικό εκτός από τον αισθητήρα ελαστικών Gen2 και μια φορητή συσκευή. «Οι οδηγοί ή οι fleet managers απλώς εγγράφονται μόνοι τους μέσω Smartphone», πρόσθεσε ο Oosterbaan. Στη συνέχεια, μπορούν να τροποποιήσουν το όχημα και να συνδέσουν τα οχήματά τους μέσω Bluetooth με τον αισθητήρα μέσα στο ελαστικό και να έχουν πρόσβαση σε μια περιορισμένη έκδοση της εφαρμογής ContiConnect. Συνολικά, τρεις χρήστες μπορούν να εγγραφούν δωρεάν. Εάν υπάρξει αλλαγή στην πίεση ή στη θερμοκρασία των ελαστικών, οι οδηγοί ενημερώνονται άμεσα μέσω ειδοποίησης push.

Με τους εργοστασιακά εγκατεστημένους αισθητήρες Gen2 σε ειδικά ελαστικά, ο κατασκευαστής ελαστικών συνεχίζει να προωθεί την ψηφιοποίηση των στόλων. Για παράδειγμα, οι σειρές προϊόντων EM-Master και LD-master είναι διαθέσιμες για μηχανήματα κατασκευών και φορτωτές, η σειρά προϊόντων ContainerMaster Radial για μεγάλα περονοφόρα ανυψωτικά και μηχανήματα στοίβαξης σε λιμενικές λειτουργίες και το VF TractorMaster Hybrid για τρακτέρ. Η ψηφιακή διαχείριση ελαστικών βοηθά στην επίτευξη της μέγιστης διάρκειας ζωής, η οποία μειώνει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και προωθεί τη βιώσιμη χρήση των υλικών.

Προηγούμενο άρθροΜείωση στις υπολειμματικές αξίες τον Μάρτιο 2024
Επόμενο άρθροΗ UM Motorcycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024